Sabah saatlerinde İHH Kilis ofisine yapılan baskın sonrası açıklama yapan İHH Genel Sekreteri Yaşar Kutluay, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin "Operasyonun arkasında Gülen cemaati mi var?" sorusuna İHH genel Sekreteri Sekreteri Yaşar Kutluay şu cevabı verdi:

"Adı zaten belli. Bir süredir yaşadığımız sıkıntılar belli. Bunu bütün medya zaten biliyor. İçindeki yapılar olabilir, farklı yapılar olabilir, orayı kullanan yapılar olabilir. Bizim bilgilerimiz hep o taraftan doğru geliyor, o taraftan saldırılar var. bu konuda başbakanımızın açıklamaları var. Türkiye bunu en yetkili ağızlardan duymuş vaziyette.

Altı ilden yapılıyor bu operasyon. Araya da bir şekilde aynı TIR olayında olduğu gibi İHH'yı katmaya çalışıyorlar. Operasyon El Kaide ile alakalı. Bizim kurumumuza da yöneltmeye çalıştıkları iddia bu.

'EVİ ORADA BASKIN İHH'YA YAPILIYOR'
Şahsın evi ortadayken evine baskın yapılmıyor. Hala da personelin evi aranmış değil. personel gelip kendisi teslim oluyor. Bu da garip bir şey. Aradığınız insanı farklı bir yerde arıyorsunuz. Tamamen bilinçli bir şekilde İHH'ya yapılan bir saldırıdır.

Biz ne yaptığını nasıl yaptığını çok iyi bilen bir kurumuz. Bir şey çıkmayacak. Amaç zaten bir şeyin çıkması değil. amaçlarını çok iyi şekilde yaptılar. Şu an için İHH'yı hem batı kaynaklarında, hem farklı kaynaklarında terörle ilgili bir kurummuş gibi göstermeye çalışıyorlar. Türkiye'yi terörle ilişkili bir ülke haline getirmeye çalışıyorlar. O algıyı yaratmaya çalışıyorlar."

Editör: Wan Haber