İstanbul’daki TOKİ Başakşehir Osmangazi İlköğretim Okulu’nda görevli Aydın Erekmen isimli öğretmenin sosyal medya hesabından yaptığı ‘idam paylaşımı’ Meclis Genel Kurulu’nda gündeme geldi.

Meclis Genel Kurulu’nda söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, hükümete, öğrencilerinin eline idam ilmeği atılmış ipler vererek fotoğraf çektiren öğretmen Erekmen’e soruşturma açılıp açılmayacağını sordu.

‘AKIL ALIR BİR ŞEY DEĞİL’

Özel, şunları söyledi: “İstanbul Başakşehir’de Osmangazi İlköğretim Okulunda devlet memuru bir öğretmen, adı Aydın Erekmen. Öğrencilerine bir idam ipi dağıtıp, arabasına idam ipi asıp, 10-12 yaşında olduğu anlaşılan bir öğrencisinin eline silah verip öğrencisini eğittiğini söylüyor. Bunu da, 8 yaşındaki öğrencilerin elinde küçük idam ipleriyle fotoğraflarını paylaşıyor. Bu kabul edilebilir, akıl alır bir şey değil. Bu konuda hükûmetin aldığı bir tedbir, açılmış bir soruşturma var mıdır? Aynı zamanda, bu öğretmenin mensubu olduğu bir vakıfla Başakşehir Millî Eğitim Müdürlüğü’nün ortak yaptıkları bir sempozyum da söz konusu. Bu konuyla ilgili hükûmetin hızlı bir şekilde Meclisi bilgilendirmesi ve gerekli tedbiri alması için çağrıda bulunuyoruz” dedi.

MÜEZZİNOĞLU: TASVİP ETMEK MÜMKÜN DEĞİL

Özel’e yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu konuyu inceleyeceklerini ve Meclis’i yeniden bilgilendireceklerini kaydetti. Müezzinoğlu, şöyle dedi:
“Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekilimizin ifade ettiği, yanılmıyorsam İstanbul Başakşehir’deki bir okuldaki bir öğretmenin 10-12 yaşlarındaki çocuklara yaptığı uygulama eğer şayet doğruysa -biz bunu şu anda duyuyoruz- bunu tasvip etmek mümkün değil. Kesinlikle kınıyoruz ve bu anlamda gerekli incelemeleri başlatan Millî Eğitim Bakanımızdan ve yetkililerden de gerekli bilgiler alındıktan sonra Meclisimizi tekrar bilgilendiririz.”
Genel Kurula verilen aradan sonra ise Bakan Müezzinoğlu Aydın Erekmen’in açığa alındığı bilgisini verdiği öğrenildi. (DUVAR)

Editör: Wan Haber