İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Diyarbakır caddeleri Paris'ten, Londra'dan farklı değil" dedi. Ayrıca Soylu, Gara'ya giden HDP'li milletvekilinin Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir olduğunu açıkladı.

A Haber'de terörle mücadele konusunda açıklamalarda bulunan Soylu, Doğu ve Güneydoğu'daki ekonomik gelişimin önemine işaret ederek "Bizim çocukluğumuzda hep şöyle söylenirdi: Doğu ve Güneydoğu makus talihini yenemez. Şimdi siz terörle mücadeleyi neyin üzerinden yaptıklarını düşünürseniz istismar alanını kapatmanız gerekir. Ülkenizin batısını geliştirdiğiniz gibi ülkenin doğusunu da geliştirmek... Bütün bunları yaparsanız sizin terörle mücadeleyi bir noktaya taşıyabilme kabiliyetine sahip olursunuz" dedi.

"Diyarbakır'ın caddeleri Paris'in Londra'nın caddelerinden farklı değil, hadi İstanbul'u da geçtim" ifadesini kullanan Soylu, "Bugün Van'ın gelişmişliği, ben Yüksekova'ya 33-34 defa giden bir arkadaşınızım. Oradaki kafeteryalar, kafeler, gelişim, yeni yapılan Hilton, bundan önce hayal etmeniz mümkün değildi. Geri kalmışlıkla bilinen Doğu ve Güneydoğu'nun geri kalmışlık sendromunu ortadan kaldırıyorsunuz, istismar alanını kapatıyorsunuz" şeklinde konuştu.

Yayın sırasında 'Bir ahdım var, gerçekleştiremedim' diyen Bakan Soylu, "Eren'i öldürenleri Eren'in mezarı başındaki ağaca asmak ahtımdı. Ama olmaz dedik" dedi. t24

Editör: Wan Haber