Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanan "Güneşin ve Ateşin Tadı, Gaziantep Mutfağı" kitabı, Hürriyet Gazetesi yazarlarının yaptığı değerlendirmeler sonucu, 2012 yılının en gözde yemek kitapları arasında yer aldı.
GTO'nun Gaziantep mutfağını tanıtmak ve gelecek nesillere taşımak amacıyla hazırlattığı "Güneşin ve Ateşin Tadı, Gaziantep Mutfağı" kitabı, Hürriyet Gazetesi yazarları Doğan Hızlan, Mehmet Yaşin, Civan Er, Refika Birgül ve Figen Batur'dan tam not aldı.
GTO Başkanı Mehmet Aslan, büyük emekler verilerek 2 yıl gibi bir sürede hazırlanan yemek kitabının alanında önemli isimler tarafından takdir edilmesinin gurur verici olduğunu söyledi. Başkan Aslan, GTO olarak yürüttükleri Gastronomi Dünyası'nın Gaziantep Mutfağını Keşfi Projesi kapsamında Gaziantep mutfağının dünyanın en saygın uluslararası gastronomi organizasyonlarında boy gösterdiğini belirtti. Aslan, Yapı Kredi Yayınları olarak meraklılarıyla buluşan kitabın hazırlanmasında birçok kişinin emeği olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:
"Gaziantep insanlık tarihinin en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapan, tarihsel birikimi ve coğrafi konumunun sağladığı ürün çeşitliliği sayesinde farklı lezzetleri barındıran eşsiz bir mutfak kültürüne sahip. Bu topraklarda yetişen malzemelerin hünerli ellerde şekillenmesi ile oluşan olağanüstü tatları etkin bir şekilde tanıtma ve gelecek nesillere aktarma, odamızın bu alandaki çalışmalarının temelini oluşturmaktadır. Bu amaçla çıktığımız yolda Gaziantep kültürüne önemli bir eser kazandırdığımızı düşünüyorum. Hürriyet Gazetesi yemek yazarlarının beğenileri de bu düşüncemizi destekler nitelikte. Bu vesileyle, kitabın hazırlanmasında emeği geçen; Akten Köylüoğlu, Sermin Ocak, Özden Özsabuncuoğlu, Gonca Tokuz ve Ragıp Güzelbey'e, yemek yazarı ve araştırmacı Aylin Öney Tan'a, Suzan Aral ve Tuba Şatana'ya, Odamız Kültür ve Turizm Komisyonu üyelerine, Gastronomi Dünyası'nın Gaziantep Mutfağını Keşfi Projesi'nin Koordinatörü ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum."
Hürriyet Gazetesi yemek yazarları tarafından yapılan değerlendirmelerde; 'Çadırdan Saraya Osmanlı-Türk Mutfağı', 'Çorum Mutfağına Güzelleme', 'Yemek Sırları', 'Çorbanın Kitabı 2', 'İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri', 'Leonardo da Vinci'nin Sofrası', 'Türkiye'nin Peynirleri', 'Lezzetin Tarihi', 'Vira Mutfak' isimli yemek kitapları da 2012 yılının gözde kitapları arasında gösterildi.
(FS-SO-Y)

21.01.2013 15:54:35 TSI

Editör: Wan Haber