Bir otelde düzenlenen gecede, Van’ın yöresel yemeklerini sunan VANPAD üyeleri, hedeflerinin il dışından aşçı temin olayını aşmak olduğunu söylediler.

Gecede bir açıklamada bulunan Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (DOĞAPAFED) Başkanı Ali Geyik, “Amacımız, Van’ın yöresel yemeklerini tanıtmak ve yöresel lezzet buluşması adı altında bizlere destek çıkan kurum ve kuruluşlarla birlikte aynı sofrada olmak ve bu sofranın etrafında kardeşliği temsil etmektir. Burada tamamıyla yöresel çalıştık, hatta yöreselliği biraz farklılaştırma peşindeydik. Van yöresine ait soğuk meze çeşitleri çıkarmaya başladık. Yemeklerimizin sunumlarını değiştirerek dünya mutfağı kategorisinde göstermeye çalışıyoruz” dedi.

Derneğe bağlı 120 üyelerinin bulunduğunu ifade eden VANPAD Başkanı Sinan Pulat ise, “Derneğimizde 35 usta aşçımız ve yaklaşık 75 öğrencimiz bulunuyor. Derneğimizde üye olan ve aşçılık alanında eğitim gören bu öğrencilerimizi yarışmalara hazırlıyoruz. Birlikte bu yolda ilerliyoruz. Hedefimiz bundan sonra dışarıdan aşçı temin olayını aşıp, kendi aşçılarımızla, kendi insanımızla bu yolda ilerlemektir” ifadelerini kullandı.

Vestel Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetler Bölümü Öğretmeni Pelin Kıvrak’ın sunumunun ardından program katılımcılara Van’ın yöresel yemeklerinin ikram edilmesi ile sona erdi.

Editör: Wan Haber