Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polisin iş birliği ile hükümlülerin topluma uyum sağlaması, yeniden suç işlemelerine engel olmak, tecrit etmek yerine işbirliği ve toplumsal bütünleşmeyi teşvik etmek, yeteneklerini geliştirmek ve toplumsal hayatta verimli olması için imkânlar sunmak, bozulan sosyal dengeyi ve toplumsal barışı yeniden sağlamak, toplumsal yapıyı güçlendirmek ve böylece kamu güvenliğini arttırmak, kişiyi toplumdan koparmadan ıslah etmeyi amaçlamakta ve yeniden topluma kazandırmayı hedeflediklerini, böylece daha güvenli ve huzurlu toplumlar oluşturmak amacıyla hükümlülerle kültürel ve sanatsal faaliyetler yapıldığı belirtildi. Van Edremit Polis Kampında düzenlenen pikniğe hükümlülerin yanı sıra Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Doktor Fatih Demir ve ekibi ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Uzmanlarından Yusuf Erdil ve Veysel İşik katıldı. Piknik esnasında hep birlikte mangallar ve semaverler yakıldı. Izgaralar hazırlanırken hep birlikte yöresel müzik eşliğinde halaylar çekildi.


Yemek esnasında Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Doktor Fatih Demir hükümlülerle yaptığı sohbette, kendilerinin zaman zaman toplumun değişik kesimleri ile bir araya gelerek polis ile toplumun kaynaşmasını sağladıklarını, kendilerinin de toplumun içerisinde geldiklerini ve polisin halkın hizmeti için var olduğunu, toplumun polisler hakkında yanılış inançlara sahip olduğu bu yüzden Toplum Destekli Polislik olarak bu yanlış inançları kırmaya çalıştıklarını belirtti.

Piknik sonunda hükümlüler memnuniyetlerini dile getirerek denetimli serbestlik uzmanlarına ve polislere bu organizasyon için teşekkür ettiler.

Editör: Wan Haber