Kimliği belirsiz kişilerce Hüda- Par seçim bürosuna atılan 2 molotofkokteyli binada yangına neden oldu. Çaldıran Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Kısa sürede söndürülen yangında seçim bürosunda bulanan eşya kullanılmaz hale geldi.

Polis olay yerinde delil toplayıp saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.


BDP ELAZIĞ İL BİNASININ KAPISINA DA ATILDI

BDP Elazığ İl binasının bulunduğu apartmanın dış kapısına molotof kokteyli atıldı. İl Başkanı Turan Çelik, provaksonlara gelmeyeceklerini söyledi.

BDP’nin Hozat Garajı Sabuncu Apartmanı 1’nci katında bulunan il binasının dış kapısına, yoldan geçen siyah renkli bir otomobilden, molotof kokteyli atılması üzerine, İl Başkanı Turan Çelik ve bazı partililer, basın açıklaması yaptı. Molotof kokteylinin doğal gaz vanasının dibine düştüğünü ancak, zarar vermediği belirtildi. BDP İl Başkanı Turan Çelik, emniyet güçlerinin bölgede 24 saat görev yaptığını, parti binasını gören Mobese kamerası bulunduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

Bu olayın derhal açığa çıkarılmasını bekliyoruz. Emniyet yetkilerinin bize verdiği bilgiye göre saldırgan yakalanmış, akli dengesi yerinde olmayan biri olduğu görülmüş, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştır. Bu tip olaylar bize yabancı değildir. Birçok yerde olduğu gibi delilerin, partimize saldırması ilk değildir. Buradan tüm ruh sağlığı ve hastalıkları baş hekimlerini uyarıyorum; Lütfen hastalarınıza sahip çıkın. Demokrasinin güçlenmesi ve yerleşmesi için mücadeleye devam edeceğiz. Hiçbir güç ve olay bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Bu konuyu İçişleri Bakanlığı ve TBMM’ye taşıyacağımızı, bu işin takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz."

Basın açıklamasının ardından, ’Kürdistan, faşizme mezar olacak’ diye slogan atan BDP’li grup dağıldı. 

MİLLİYET

Editör: Wan Haber