Hüda Par İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, beraberinde Başkan Yardımcısı Fevzi Doğan, İl İdare kurulu üyesi Taner Takar ve parti üyesi Mehmet Tasan’dan oluşan heyeti YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal karşıladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Prof. Dr. Peyami Battal, Hüda Par’a başarılar diledi. İslamı referans alan bir partiyi olumlu karşıladıklarını ifade eden Battal, “Önemli olan İnsanların birbirlerinin fikirlerine tahammül etmeleridir ve çok renkliliği kabul etmektir. Alternatif sunabilmektir. Çünkü en zor iş insanları idare etmektir. Dolayısıyla çok geniş olmak lazım” dedi.


Hüda Par İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, teşkilatlanmalar hakkında açıklamalarda bulunarak, yaklaşık kırk ilde teşkilatın kurulduğunu söyleyerek, teşkilatlanma çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade etti.


“İlkelerimiz İslami ve insanidir” diyen Sayğın, “Ülkemizin ve hatta tüm dünyanın sorunlarının İslami çerçevede çözülebileceğine inanıyoruz. İslami anlayışın ve söyleyişin içi boşaltılmış, fakat tamamıyla uyguladığımızda çok mükemmel bir hayat tarzının ortaya çıkacağına şahit oluyoruz” dedi.
Hakkı her zaman dile getireceklerini ifade eden Sayğın; “Sadece benim söylemim Haktır demeyeceğiz. Tüm camiaların fikrine hak çerçevesinde dikkat edeceğiz. Vahdetin sağlanması için yoğun bir çabamız var. Ülkemizde maddi alanda kalkınmasını görüyoruz, fakat manevi veya ahlaki alanda çok zayıfladığına da şahit oluyoruz” şeklinde konuştu.


Ziyaret parti programı kitapçığının hediye edilmesiyle sona erdi.

Editör: Wan Haber