Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı, cilt ya da saç bakımı açısından sıklıkla kullanılmakla beraber, saç maskesi olarak da kadınların tercih ettiği bir uygulamadır. Hindistan cevizi yağı Hindistan ceviz meyvesinden elde edilmiş olan doğal içerikli bir yağ molekülleri deposudur. Potasyum, Kalsiyum, magnezyum içerdiği tespit edilen Hindistan cevizi yağı saç ve problemlerinin önüne geçebilmesi açısından tavsiye edilmektedir.

Hindistan Cevizi Yağı Saç İçin Nasıl Kullanılır?

Hindistan cevizi yağı saç açısından nasıl değişik biçimlerde kullanılabilmektedir? saçların adeta tamiratını yapması ve güçlenmesi açısından düzenli bir şekilde kullanılması halinde mükemmel sonuçları doğuracaktır. İçermiş olduğu zengin moleküller aracılığı ile özellikle de kuru saç tellerinin nemlenmesi açısından idealdir.

Özellikle de kuru saça uygulanırken saçın orta kısımlarına getirilmemesi önemlidir.

  • Saç derisindeki problemleri tedavi eder.
  • Saçın uzanması ile ilgili problemleri giderir.
  • Saça parlak ve canlı bir görünüm kazandırır.
  • Yııpranmış saçların onarılmasına aracılık eder.
  • Saç tellerinin kuruluğunun giderilmesine olanak sağlar.

Saç Maskesi

Saç maskelerinin saçların kendine gelmesi açısından sıklıkla kullanıldığı bilinmektedir. Hindistan cevizi yağı sadece saç serumu olarak değil, aynı zamanda saç maskesi olarak da sıklıkla  tercih edilen harika uygulamalardan biridir. Duş öncesinde saç dipleri dahil olmak üzere saçın her bölümüne özenle uygulanması gerekir. Saç diplerine masaj yapılması sureti ile saç derisindeki problemlerin tedavi edilmesine de olanak sağlamaktadır. Saç derisinde meydana gelen egzama ya da kuruluk gibi problemlerin giderilmesinde tercih edilmektedir.

Saç maskesi olarak uygulandığında saçın durulanması amacıyla su öncesinde şampuan kullanımı gerekecektir. Direkt olarak su uygulanması halinde yağ, saç tellerine yapışacak ve saçta kalacaktır. Bu durum, saçın durulanmasını engellerken aynı zamanda yağlı bir görüntüye sebep olması durumunu da ortaya çıkaracaktır. Böyle durumlarla karşılaşmamak amacıyla saça su değdirmeden önce şampuan ile güzelce yıkandıktan sonra saç durulmalıdır.

Editör: Wan Haber