Haber: Fazıl ERÜŞ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde yaşanan olayları kınamak için basın açıklaması yaptı. Feqiye Teyran Parkı'nda yapılan basın açıklamasına HDP Van İl Başkanı Harun Okay, BDP Van İl Başkanı Musa İtah, bazı STK’lar var çok sayıda partili katıldı. Basın açıklamasını kitle adına HDP Van İl Gençlik Meclisi Sözcüsü Tuan Bozkurt okudu. Bozkurt, son günlerde yaşanan olaylara dikkat çekerek bunun tek sorumlusunun mevcut hükümet olduğunu söyledi.
 

"TEK AMACIMIZ BARIŞI SAĞLAMAKTIR"
Ülkede yaşanan olayların tümünü hükümete bağlamaya hükümlü olduklarını belirten Bozkurt şunları söyledi: “Yıllardır süre giden bir sömürü kurbanı olan bu halk, artık uyanışını mevcut kurallar doğrultusunda da yaşayacaktır. Halkı hedef alan devlet, sömürü ve asimilasyon politikalarını ön görerek, her şeyi en ağır ve karanlık yoldan çözmeye çalışıyor. Hatta çözmek yerine git gide katlediyor. Yani aslında sorunları tümden çözüyor. Bugün bu ülkede yaşanan olayların tümünü hükümete bağlamaya hükümlüyüz. Çünkü biz halkız, ama onlara yani devlete ve devlet yanlılarına göre bizler; Kürtler, Aleviler, Ermeniler ve başka ırklar yoktur. Bugün Lice’de halka saldıran polis tam olarak ne yerini nede haddini bilmektedir. Polisin görevi halkın güvenliğini sağlamakmış, bizi asırlarca böyle kandırıp sinsice katlettiler. Onların bu yaklaşımı sorunları çözmekmiş, lakin küçücük çocukların katili olmak onların şerefiymiş. Çok uzak değil yine cemaatin polisi olan kişilerce yapılan baskılar her geçen gün artmaktadır. İnsanların düşünce özgürlüklerine tecavüz eden devlet terörü şimdi de kendisini sokaklarda boy boy gösteriyor. Halkımız sözde devletin bütünlüğünü bozmak, terör örgütüne üye olmak ve KCK’li olmaktan gözaltına alınıyor. Ayrıca halkımız yıllarca işkence ve her türlü tacize maruz bırakılmıştır. Oysa bizim tek amacımız barış ve kardeşliği sağlamaktır.”
 

"ASLA YILMAYACAĞIZ"
Kürt halkını artık kimsenin kandıramayacağını ifade eden Bozkurt şunları kaydetti: “Şimdi size soruyorum. Sizler biryandan hırsızların bekçiliğini yapıyorsunuz, bir yandan da halkın güvenliğini mi sağlıyorsunuz? Halk artık bu basit ve ucuz oyunlara kanmıyor ve kanmayacakta. Bu halkın asırlardır size ve oyunlarınıza kanmadığını artık bilin ve o kirli ellerinizi çekin üzerimizden. Ve yine Soma’nın katili olan AKP hükümeti halka hesap vermek yerine kader deyip kapatıyor konuyu. Oysa insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. AKP hükümetinden bu yana çok sayıda böyle olaylar yaşadık. Ama her defasında halkı kandırmayı başaran AKP hükümeti bu kez de sinsi oyunlar peşinde. Bugün Suriye’de olan savaşın başrolünde AKP hükümeti boy göstermektedir. Suriye’nin Kobone ve Rojova bölgesine Hizbullah militanı yetiştiren AKP hükümeti, binlerce mahsum insanın katledilmesine neden olmuştur. Ama bizler burada onların bu ucuz oyunlarına gelmeyeceğiz ve asla yılmayacağız.”

Yapılan basın açıklamasının ardından grup Sanat Sokağı'nda kısa süreli oturma eylemi gerçekleştirdi.

Kaynak: Prestij Gazetesi

Editör: Wan Haber