HDP, İmralı'daki yangın sonrasında Öcalan'ın ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmesi gerektiğini söyledi,

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, yaptığı açıklamada İmralı'da çıkan yangın haberinin ardından Öcalan'ın ailesi ve avukatlarıyla görüşmesi gerektiğini söyledi.

"KENDİ GÖZLERİYLE GÖRMEK İSTİYORLAR"

Başaran, şunları söyledi "Ayrıca bugün olaydan sonra Asrın Hukuk Bürosu ve Sayın Öcalan'ın ailesi de İmralı Adasına gidip oradaki durumu gözlemleyip, Sayın Öcalan'ın sağlığı ve güvenliği konusunda kendi gözleriyle gözlem yapabilmek için başvuru yapmışlardır. Toplumdaki bu rahatsızlığı, panik havasını, kafalardaki bu soru işaretlerini giderebilecek net bir yaklaşım hemen, en kısa sürede yarını beklemeden en kısa sürede sergilenmeli, Sayın Öcalan'ın ailesi ve avukatlarıyla görüşmesi sağlanmalıdır."

NE OLMUŞTU?

Terörist başı Abdullah Öcalan'ın tutuklu bulunduğu İmralı Adası'nda sabah saatlerinde orman yangını çıktı. Marmara Denizi'ndeki lodos nedeniyle müdahalenin zorlaştığı yangınla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "İmralı'daki cezaevinin çok ötesinde bir yangın çıktı. Cezaeviyle ilgili bir risk söz konusu değil. Gerekli çalışmalar yapılıyor, büyük bir yangın değil. Hem helikopter, hem arazözler çalışıyor. Müdahaleler yapılıyor" diye konuşmuştu. SON DAKİKA

Editör: Wan Haber