Öte yandan 29 Mart yerel seçimler için HDP Belediye Eş Başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri için başvuru tarihlerini açıkladı. Buna göre HDP’de aday adayı başvuruları 20 Kasım tarihinde başlayıp, 5 Aralık tarihinde son bulacak.

HDP Genel Başkanı Pervin Buldan 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan mahalli idareler seçimleri için başvuru tarihini 20 Kasım 5 Aralık tarihleri arası olarak belirlediklerini duyurdu.

HDP Başvuru ücretleri!...

 MYK’de belediye başkanlığı için başvuruda bulunacak olan aday adaylığı ücretleri de bellioldu.20 Kasım’da başlayacak olan aday adaylığı başvuru ücretleri ise şu şekilde belirlendi;il belediye başkanlığı adaylığı için 3 bin, ilçe için 2 bin, belde için bin ve meclis üyeliği adaylığı için 500 TL ücret alınacak.MYK’de alınan kararla kadın, genç, engelli ve KHK mağdurlarından ücret alınmayacak.Her il ayrı ayrı başvuruları alacak. Alınan karar HDP il ve ilçe teşkilatlarına gönderildi. HDP Van İl Örgütüde önümüzdeki günlerde ayrıntılı açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirecek.(VanEkspres)

Editör: Wan Haber