HDP binasına ırkçı gruplar tarafından dün yapılan saldırının ardından Aksaray’da gerginlik devam ediyor. Hiçbir can güvenliklerinin olmadığını belirten HDP Aksaray İl Başkanı Muhittin Yılmaz, “Daha büyük olaylar olabilir. İnternet üzerinden çağrı yapılıyor. Toplanıp bizim tabelamızı indirmeye çalışacaklarmış” dedi. 
 
Önceki gün HDP Aksaray İl Örgütü binasının açılışına HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel de katılırken, açılış sırasında yüzlerce kişiden oluşan ırkçı grup HDP’lilere yönelik taşlı saldırı gerçekleştirmişti. Dün ise binlerce kişi toplanarak, HDP Aksaray İl Örgütü’ne yürümek istedi. Polisin müdahalesiyle biri polis olmak üzere olaylarda 38 kişi yaralandı. 
 
‘İnternet üzerinden çağrı yapıyorlar’

 
Aksaray’daki gerginlik bugün de devam ediyor. Kentteki duruma ilişkin bilgi veren HDP Aksaray İl Başkanı Muhittin Yılmaz, parti binalarının bulunduğu caddenin polisler tarafından tutulduğunu belirterek, “Daha büyük olaylar olacağı yönünde bilgiler alıyoruz. İnternet üzerinden çağrı yapıyorlar. Toplanıp bizim tabelamızı indirmeye çalışacaklarmış. Şu anda kentte hiçbir üyemizin can güvenliği yok. Dünkü saldırılarda bize destek veren 3 üniversite öğrencisi dövüldü ve yaralandılar” dedi. 
 
'Herşey milletin gözü önünde cereyan ediyor' 
 
HDP’ye il binası tutmak için kuruluşlarından beri Aksaray’da 18 yer değiştirdiklerini belirten Yılmaz, “18 yerle anlaştık. Anlaşmayı yaptık, kiramızı ödedik ama bir iki gece sonra bize vermekten caydılar. Her şey milletin gözü önünde cereyan ediyor. Sağduyulu davranıyoruz, olayların büyümemesi için” diye belirtti. (diha)

Editör: Wan Haber