Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi kapalı spor salonunda düzenlenen 1. İstişare Toplantısı’na katılması beklenilen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile AK Parti Van milletvekilleri, hava muhalefeti nedeniyle katılamadı. İki bölüm şeklinde yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan VAY-ÇAD Başkanı Bilal Yücebaş, dernek hakkında bilgiler verdi. 

AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras da, ilde yaşanan deprem sonrasındaki sıkıntılara değindi. Özellikle deprem sonrasında vatandaşların birçok sorun ile karşı karşıya kaldığını ve bu sıkıntıların giderilmesi için yoğun çaba içerisine girdiklerini belirten Aras, “İş-Kur çalışanlarının depremzede olmaları münasebeti ile sık sık Çalışma ve Sosyal Bakanı Faruk Çelik ile görüşmelerimiz oldu. Ben hiçbir zaman kimseye bir işi yapacağıma dair söz vermedim. Sadece onlara konunun takipçisi olacağıma ve elimden gelen her şeyi yapacağıma dair söz verdim. Çünkü tutamayacağım bir sözü asla vermem” dedi.

 

""
Van’da özellikle işsizlik sorununun hat safhada olduğunu vurgulayan Aras, “İlimizde fabrikaların olmayışı nedeniyle işsizlik hat safhadadır. Bunun da nedeni işadamlarının Van’a yatırım yapmamasıdır. Onların ilimize yapacakları fabrikalar işsizliği ortadan kaldıracaktır” ifadelerini kullandı.
Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun ise salona girmeden önce içinde duygu ve düşüncelerinin olduğunu, ancak salonda gördüğü manzara karşısında duygulandığını belirterek, ”Bu salon depremden sonra bizim çalışma ortamımız oldu. Bu nedenle duygulandım. Depremden sonra İş-Kur ile yaptığımız mülakat sonucunda alınan 180 kişi buradaki çadırlarda gece demeden, gündüz demeden çalıştı. Yaklaşık iki yıl geçmeden depremin izlerinin bu denli silinmesi Türkiye Cumhuriyeti’nin ne kadar büyük bir devlet olduğunun göstergesidir” dedi.

Toplantıda emeği geçenlere verilen plaketlerin ardından program sona erdi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

""

Editör: Wan Haber