Hatay'da partisinin il kongresine katılan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “AKP ile bu güne kadar son süreç için ifade ediyorum. Yaptığımız tek bir resmi görüşme yoktur. Deniyor ya anayasada uzlaşıldı, oturuldu konuşuldu. Bütün bunların hepsi basının kendi yazıp çizdiği senaryolardır” dedi. Ülkücüler ve şehit aileleri ise, kongreden çıkan BDP'lilerin otobüslerini taşladı. 

""
Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Samanyolu Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Mardin Milletvekili Erol Dora da katıldı. Demirtaş'ın konuşması sırasında dışarıda ellerinde Türk bayrakları bulunan küçük bir grup toplanarak sloganlar atmaya başladı. Konuşmasında sabah saatlerinde İmralı’ya giden BDP’li heyetin ziyaretini değerlendiren Demirtaş, “Şimdi bugün bir grup arkadaşımız şuanda Sayın Öcalan ile buluşmuşlardır. Önümüzdeki saatlerde arkadaşlarımız geri gelmiş olacaklar. Öyle tahmin ediyoruz ki yeni bir süreç başlamış olacak. Tabi arkadaşlarımız gelince oradaki tartışmaları, görüşmelerin sonucunu kapsamlı bir şekilde sizlerle paylaşacağız. En geç pazartesi günü bütün tartışmaları sizlerle paylaşacağız. Fakat biz Sayın Öcalan'ın yol haritasına nelerin olabileceğini aşağı yukarı biliyoruz. Bilmediğimiz şey AKP’nin yol haritasında neler var. Ya da yol haritaları var mı yok mu ondan da emin değiliz. Biz samimiyetle söylüyorum. AKP ile bu güne kadar son süreç için ifade ediyorum. Yaptığımız tek bir resmi görüşme yoktur. Deniyor ya anayasada uzlaşıldı, oturuldu konuşuldu. Bütün bunların hepsi basının kendi yazıp çizdiği senaryolardır. Biz AKP hükümetiyle, yöneticileriyle oturup herhangi bir konuda uzlaşmış değiliz. Biz Sayın Öcalan’a güveniyoruz. Onun yol haritasının bu ülkeye barış ve çözüm getireceğine inanıyoruz. Bu nedenle bu sürecin arkasındayız” dedi.

""
Demirtaş, konuşmasının ardından salondan ayrıldı. Bu arada, il kongresinin yapıldığı düğün salonuna gelen ülkücü bir grup, kongre bitiminde dışarıya çıkan BDP'lilere tepki gösterip saldırdı. BDP'lilerin otobüslerini taşlayan gruba polis müdahale ederek, olayların büyümesini önledi.

""

Editör: Wan Haber