Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalara ilişkin ilk açıklama İçişleri Bakanı Muammer Güler’den geldi. Güler şunları kaydetti:
“Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde saat 13.55 sıralarında Reyhanlı Belediye binası önünde ve PTT binası önünde iki bombalı aracın patladığı bilgisi geldi. Şuanda aldığımız ilk bilgilerde maalesef 13 ölü, 22 yaralı olduğu belirlendi. Bu sayıların artmasından endişe ediliyor. Gerekli güvenlik önlemleri itibariyle Valimiz şuanda olay yerine intikal etti. Ben gerekli talimatları Jandarma Genel Komutanlarımıza ve Emniyet Genel Müdürlüğümüze intikal ettirdim. Civardan oraya doğa bilecek paniği önlemek için her türlü kuvvet takviyesi yapılıyor. Şuanda en kısa sürede olay yerine intikal etmenin hazırlığını yapıyorum.”

"15 AMBULANS BÖLGEYE ULAŞTI"

 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, geçmiş olsun dileklerini ileterek, “15 ambulansımız olay yerine şuan itibariyle bölgeye ulaştı. Ambulans helikopterlerimiz ve iki ambulans uçağımız hazırlık aşamasında. Onları da en kısa zamanda bölgeye intikal edecekler. Umut ediyoruz ki yaralı ve ölü sayısında artış olmasın. İl Genel Sekteri ve İL Sağlık Müdürümüz oraya ulaştılar. Valimizle birlikte değerlendirmeleri yapıyorlar. Aldığımız bilgiler bu çerçevede” dedi.
 

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Güler, olayın kimler tarafından gerçekleştirildiği yönünde bilgilerin olup olmadığının sorulması üzerine, “Hepsini araştıracağı, hepsine bakacağız” dedi.

Editör: Wan Haber