Aksaray’da bir kişi kasap arkadaşıyla birlikte çalıştığı mezbahaneden çaldığı hastalıklı etleri hem vatandaşlara hemde başka kasaplara sattığı ortaya çıktı. Apartmanın altına yaptıkları depoda 700 kilo tüberküloz hastalığı bulunan et ile birlikte yakalanan 2 şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. 


Edinilen bilgiye göre, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, kasaplara hastalıklı etlerin satıldığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine olayla ilgili geniş çaplı araştırma ve soruşturma başlatan polis, Aksaray’daki kasapları teknik ve fiziksel takibe aldı. Polis, takibin ardından Kadir T.(36) ile Mehmet A'nın (38) sürekle et getirdiğini belirleyerek çalışmasına devam etti. Mezbahanede çalışan Mehmet A’nın kasap arkadaşı Kadir K. ile birlikte mezbahanede bulunan imha edilmek için ayrı bir yerde tutulan tüberküloz hastalığı taşıyan etleri çaldıkları ortaya çıktı. Apartmanlarının altında çaldıkları hastalıklı etleri koymak için depo yapan şüphelilerin evlerine baskın yapıldı. Baskında apartmanın altında mezbahaneden çalınan 700 kilo hastalıklı et ele geçirilirken 2 arkadaş ise gözaltına alındı. Şüphelilerin hastalıklı etleri vatandaşlara ve kasaplara sattıkları ortaya çıktı. 
Yakalanan 2 şüpheli Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece hırsızlık, insan hayatını ve sağlığını tehlikeye sokmak suçundan tutuklandı. Ele geçirilen etler ise mezbahane yetkililerince yakılarak imha edildi.

Editör: Wan Haber