2015 yılında Tatvan’dan Van istikametine gelen Bak Hele Bak Kahvaltı Salonu işletmecisi Yusuf Konak’ın oğlu Harun Konak. geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti. Sevenleri ve ailesi tarafından Harun Konak için anma gecesi düzenlenerek dualar okundu. Anma gecesinde kısa bir konuşma yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva, anma programını düzenleyenlere teşekkür etti.

Takva, “Elbette unutmayacağız. Bir vesileyle sevdiğimiz bir insanın hatırası önünde bir araya gelmenin değerini biliyoruz. Birçok sebeple bir araya geliyoruz. ama bu dünyada bizi yalnız bırakan. sevdiğimiz kardeşimiz için bir arada bulunmanın mutluluğunu tarif edemem. O her zaman yüreğimizde olacaktır” dedi.

Geceyi organize eden Mehmet Feyat ise, “İnsanlar yan yana iken, beraber iken birbirlerinin kıymetini bilmiyorlar, gerçekten bilmiyoruz. Ama gittikten sonra ah vah etmenin anlamı kalmıyor. Dostlarımızın kıymetini bilmiyoruz. Daha çok bakmalıyız dostlarımızın yüzlerine. Cep telefondan, televizyondan daha çok bakmalıyız dostlarımızın yüzüne. Hayat çok kısa dostların kıymeti anlaşılmalı. Allah nur içinde yatırsın. Mekanı cennet olsun” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından merhum Harun Konak’ın resimlerinin bulunduğu slayt sunum izlendi. Slayt esnasında Konak’ın akrabaları gözyaşlarına hakim olamazken, anma gecesi okunan Kur’an Kerim tilaveti, ilahiler ve dualarla son buldu.

5-305.jpg

Editör: Wan Haber