Van Belediyesiyle ile Çevre Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan yeni imar planının askıya çıkmasıyla birlikte yurttaşlar Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne akın ederek, arsaları ile ilgili bilgi alıyor. Günlük 2 bin kişi belediyeye başvururak, taşınmazları ile ilgili bilgi alıyor. Belediye İmar personeli ise gün boyunca kurdukları çalışma odalarında halkın taleplerine cevap veriyor. Ekip, bir yandan taşınmazların durumu ile ilgili bilgi verirken, öte yandan ise yurttaşlardan gelen itirazları alıyor.

Yeni imar planının 1 aylık süre içerisinde itiraz edilebileceğinin söyleyen Van Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Eset Çaçan, “8 Mart 2013 tarihinde askıya çıkan yeni imar planı itiraz süresi 8 Nisan 2013 tarihi ile birlikte bitecektir. Bu süre sonunda artık itirazlar alınmayacaktır. 8 Mart itibariyle Van’ın 1/1000’lik imar planı askıya çıktı. Bunun üzerine Belediyemize vatandaşlar tarafından yoğun talepler gelmeye başladı. Günlük 2 bin vatandaşımız imar durumları hakkında bilgi alırken şu ana kadar 750 itiraz bakanlığa bildirilecek. Yoğunluk üzerine diğer birimlerimizden takviye personeller getirerek vatandaşlarımızın isteklerine cevap vererek yardımcı oluyoruz” dedi.

""

Gelen taleplerin çoğunluğunun parsellerindeki yol durumları, park durumu, imar kat hakkı 5’ken 3’e düşmesi gibi itirazlar geldiğini açıklayan Çaçan, “Almış olduğumuz itirazlar netcad ortamında plana işlenilerek bakanlığa yollayacağız. Vatandaşların afete maruz kalmış 1655 kodu altında kalan yerlerin itirazları ayrı dosyalandırılıyor. Yine çevreyolu üzerindeki alt ve üst kesimlerinde uygulanan 18. madde uygulanmasına itirazları da farklı dosyalarda toplanmaktadır. Aldığımız itirazları mahalle mahalle ayrıştırarak netcad üzerine işleyerek, teknik personelin uygun görüşü ile birlikte Çevre Şehircilik Bakanlığına göndereceğiz” dedi.

 

Editör: Wan Haber