Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen sergi açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, HEM Müdürü Nedim Cacim, İl Milli Eğitim Şube müdürleri ve halk katıldı.


Programda açılış konuşmasını yapan HEM Müdürü Nedim Cacim, üç gün boyunca açık olacak olan sergiye halkın gösterdiği ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, bununda hayat boyu öğrenmenin faaliyetlerinin farkında lığının bir göstergesi olduğunu söyledi. Van’ın hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılım sıralamasında Türkiye’de 17. sırada yer aldığını ifade eden Cacim, “Görevimin ilk yılında halkın sergiye gösterdiği ilgi beni çok heyecanlandırdı. Çok mutlu oldum. Umarım bundan sonraki bu güzel faaliyetleri Van halkıyla paylaşırız. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


2012-2013 eğiti-öğretim yılı itibariyle açılan 596 kursa 12 bin 677 kişinin katıldığını belirten Cacim, bu kursiyerlerden 6 bin 432 kişinin sertifika aldığını söyledi.


Halk oyunları gösterisinin ardından serginin açılış kurdelesi kesiminden önce bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, eğitimin kalitesini arttırabilmek için yetişkinlere dokunmak gerektiğini vurgulayarak, “Öğrencilerin başarısı sadece öğrencinin kendi çabalarıyla kazandığı bir şey değil, ailelerinin de bunda payı vardır. Onun için bu çalışmalara bu güne kadar destek olduğunuz gibi bundan sonra da özellikle hanımların gelmesini istiyorum. Sergimiz, tüm halkımıza hayırlı olsun” dedi.


Öte yandan Narin Talay ve Neslihan Erkut adlı kursiyerler ise yıl boyunca kursta çok şeyler öğrendiklerini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söylediler.


Program, protokol ve halkın sergiyi gezmesiyle son buldu.

Editör: Wan Haber