Hakkari-Van karayolu meydana gelen heyelandan dolayı ulaşıma kapanırken, onlarca yolcu mahsur kaldı.
Şehirden 35 kilometre mesafede bulunan Hakkari-Van karayoluna sabah saatlerinde meydana gelen heyelan nedeniyle düşen kayalar tehlike oluşturdu. Kayalar yolu tamamen kapatırken; Hakkari'den Van'a, Van'dan da Hakkari istikametine giden onlarca yolcu mahsur kaldı. Mahsur kalan yolcuların bir kısmı kayaların üzerinden karşı tarafa geçerken, bazıları ise yolun açılmasını bekledi.
Bölgedeki çalışmaları görüntüleyen İhlas Haber ajansı (İHA) kameramanı ise aşağı inen kaya parçalarından kıl payı kurtuldu. İnen kaya parçalarını görüntülemeyi başaran kameraman, büyük tehlike atlattı.
Yolda kalan yolcular, Karayolları 114. Şube Şefliği ekiplerinin çalışma başlattığını ancak bir iş makinesinin yetersiz olduğunu savundu. İlde onlarca iş makinesi bulunduğunu belirten vatandaşlar, tek iş makinesi ile çalışma yapılması halinde yolun 2 gün boyunca açılamayacağını iddia etti. Bazılarının hastaneye, bazılarının ise duruşmalara geç kaldığını belirten yolcular, yolun bir an önce açılmasını istedi.
Saatlerce yolda mahsur kaldığını belirten bir kadın ise, ayağının sakat olmasına rağmen kayaların üzerinden karşı tarafa geçtiğini belirtti.
Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği ekipleri çalışmalara başladıklarını ancak yolun ne zaman açılacağı hakkında şu anda bilgi veremeyeceklerini ifade etti.
(NE-FT-MSA-GS-Y)

12.02.2013 11:19:42 TSI

Editör: Wan Haber