Şemdinli ilçesinde artan kızamık vakaları üzerine İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından aşı çalışması başlatıldı. Konu ile ilgili bilgi veren İl Halk Sağlığı Müdürü İsmail Erkam Tüzgen, il genelinde kesinleşen kızamık vakası sayısının 4 olduğunu söyledi. Muhtemel vaka sayısının araştırıldığını ifade eden Tüzgen, bu vakaların tamamının Şemdinli ilçesinden olduğunu söyledi. Tüzgen, Türkiye genelinde yaşanan vaka sayısına bakıldığında Hakkari ilinin şu an iyi göründüğünü belirterek, “Şemdinli ilçemizde şu an aşılama çalışmaları yapıyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 2 bin kişiye kızamık aşısı yapıldı. Şemdinli’de 10 bin kişi daha aşılanacak” dedi.

“AİLE HEKİMLERİMİZ KIZAMIK HASTALARINI TAKİP EDİYOR”

Hastalarla beraber hastanın temas ettiği kişilerin de aşılandığını belirten Tüzgen, “Hastanın döküntüleri iyileşene kadar izole edilmesi tavsiye edilir. Kızamık hastalığı çok ağır bir hastalık değil ama mutlaka aşılama yapılmalı. Vakası kesinleşen ve kızamık hastalığı muhtemel vatandaşlarımız aile hekimlerimiz tarafından takip edilmektedir. Durumu ağır olan hastalarımız olursa ambulans ve doktor göndereceğiz” dedi.

Öte yandan Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesinde yaşayan Azime Gürel, 6 yaşındaki kızı Seher Gürel ile beraber birkaç gün önce kızamık şüphesiyle Derecik Aile Sağlığı Merkezi’ne başvurduklarını ve kan örneklerinin alındığını belirtti. Tahlil sonuçlarının henüz gelmediğini belirten Gürel, maddi imkansızlıklardan dolayı Şemdinli ilçe merkezine de gidemediklerini söyledi. Döküntülerin vücutlarını kapladığını belirten çaresiz anne, yetkililerden destek beklediğini söyledi.

Editör: Wan Haber