Hakkari'de belirli aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı.
Hakkari'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 135 köy ile 375 mezra yolu ulaşıma kapanırken, akşam saatlerinde ise Hakkari Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Hakkari merkez başta olmak üzere Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Kar esaretinin devam ettiği Hakkari'de, caddelerde park edilen araçlar adeta beyaz örtü altında kaybolurken tatil keyfini yaşayan çocuklar ise sabah saatlerinde mahalle yollarında kaymanın sevincini yaşadılar.
Karda kaybolan bazı evler ve ağaçların görüntüsü ise şehir merkezini ayrı bir güzellik kattı. İl merkezindeki 11 mahalle yolu ulaşıma kapanırken, çarşı merkezindeki birçok araç ise adeta kardan kayboldu. Bazı vatandaşlar araçların üzerindeki karları küreklerle temizleyerek kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığını belirttiler. Lapa lapa kar yağışı arasında evlerine gitmeye çalışan vatandaşlar ise adeta kardan adama dönüştüler
Belediye Başkanlığı karla mücadele ekipleri ise kapanan mahalle yollarını açmak için çalışma başlattığı belirtildi. Bazı belediye işçileri ise, ellerine kürek alarak araçların giremediği caddelerdeki kar yığınlarını temizleme telaşı içersine düştüler.
VALİLİĞE ZAMANINDA TATİL TEŞEKKÜRÜ
Hakkari'deki birçok vatandaş ise olumsuz hava şartlarını göz önünde bulundurarak okulları zamanında tatil ettiren Hakkari Valiliğine bu duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek, aksi durumda öğrencilerin sıkıntı yaşayabileceklerini belirtiler.
(FT-MET-Y)

07.01.2013 10:38:34 TSI

Editör: Wan Haber