Hakkari Üniversitesi Siyaset Bilimi Öğrencileri Topluluğu ve Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu öğrenci temsilcilikleri tarafından üniversite lokalinde düzenlenen geceye öğrenciler büyük ilgi gösterdi.


Gece de halay çeken öğrenciler okunan Kürtçe ve Türkçe barış şarkılarına uzun süre alkış tuttular. Kaynaşma gecesine misafir olarak davet edilen amatör tiyatrocular ise birbirinden güzel skeçler sergilediler. Değişik illerden gelen ve eğitimlerini Hakkari’de sürdüren üniversite öğrencileri halay çekerek barışla ilgili şiirler okudular. Hakkari Üniversitesi Siyaset Bilimi Öğrenci Topluluğu ve Yabancı Diller Yüksekokulu öğrenci temsilcisi Cihat Kılınç, amaçlarının öğrenciler arasında birlik, beraberliği ve dayanışmayı sağlamak olduğunu belirtti. Kılınç, “Biz Hakkari Üniversitesinde okuyan öğrencilerin burada huzurlu ve kardeşçe eğitimlerini aldıklarını göstermek ve kendi aramızda kaynaşma sağlandığını herkesin görmesini istiyoruz. Burada Türk, Kürt, Çerkez, Arap ve Laz olan öğrenci arkadaşlarımız var. Hiçbirimiz bugüne kadar herhangi bir sorun ile karşılaşmadık. Biz öğrencilerin yaşadığı bu barış ve huzur ortamının büyüklerim tarafından da yaşatılmasını istiyoruz” dedi.


""

Tekirdağ ve Batman’lı bazı öğrenciler ise, Hakkari halkının misafirperver olduğunu ve Hakkari’de eğitim görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler. Öğrenciler,”Hakkari insanlarını çok sevdik. Buradan olmaktan çok mutluyuz. Barış sürecini desteklediğimizi de buradan belirtmek istiyoruz. İnşallah bunun devamı da gelecektir” şeklinde konuştular.

""

Editör: Wan Haber