Meclis'te yasallaşan internet yasasına ilşkin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan açıklamalarda bulundu.

İşte Bakan Elvan'ın konuşmasından satırbaşları;
- Yasal düzenlemeden önce içerik hakkındaki karar 3 gün sonra çıkıyordu.
-Mahkemelerin inter sitelerini ortadan kaldıracak bir mekanizma getiriyoruz.
-Sadece ilgili URL'yi kapattırıyoruz
-Vatandaşımız da kapı kapı erişim sağlayıcıları dolaşmayacak.
- Kurduğumuz erişim sağlayıcı birliği bu eziyeti ortadan kaldıracak.
-İnternete sansür geldi yaklaşımı tamamen asılsız bir yaklaşımdır.
-Bu düzenleme 1,5 yılın çalışması 17 Aralık operasyonu ve Gezi olayları ile herhangi bir ilişkisi yoktur.
- Kişilik haklarına ihlaline yönelik içeriklerde TİB hiçbir şekilde müdahale etmeyecektir. Bu mahkeme içerik sağlayıcıları birliği arasında olacaktır.

YENİ SİSTEMİ İKİYE AYIRIYORUZ
-Kişilik hakları ihlali; iftira atıldığı takdirte kişi mahkemeye başvuracak mahkeme 24 saat içinde kararını verecek. Vatandaş kararı erişim sağlayıcıları birliğine iletecek karar 4 saat içinde uygulayacak. 28 saat içinde kişilik hakkı ihlali engellenmiş olacak.

- Özel hayatın gizliliğinde ise aile bireylerinin uygunsuz bir görüntüsü sızdırıldığında bu kişi hemen TİB'e başvuracak erişim sağlıyacıları birliğine bildirecek ve o görüntünün erişimi 4 saat içinde engellenecek. Kişi mahkemeye başvuracak mahkeme 48 saat içinde kararını verip içerik sağlayıcıları birliğine yönlendirecek.

-Kişinin trafik bilgisini sakladığı iddiası tamamen gerçek dışıdır. Vatandaşın konuşmasını ne konuştuğunu kayıt etmeyecek. Sadece kimile ve ne sürede konuştuğu IP numaraları kayıt altına alınacak.

Editör: Wan Haber