Hacettepe Üniversitesi Halk Bilimi öğrencileri, Karagöz-Hacivat, Ortaoyunu ve Meddah gibi oyunların yer aldığı Geleneksel Türk Tiyatrosu örneklerini minik öğrencilerle buluşturdu.
Teknolojik ilerlemelerle birlikte değişen halk kültürünü derlemeye, tanıtmaya ve genç kuşaklara aktarmaya çalışan Hacettepe Üniversitesi Türk Halk Bilimi öğrencileri, geleneksel Türk Tiyatrosu'nun önemli unsurlarından olan Karagöz-Hacivat, Ortaoyunu ve Meddah geleneğini sürdürmeye çalışıyor.
Hacettepe Üniversitesi Halk Bilimi Öğrencileri, lisans dönemlerinde aldıkları dersler doğrultusunda hazırladıkları Geleneksel Türk Tiyatrosu örneklerini Hacettepe Beytepe İlköğretim Okulu öğrencileriyle buluşturdu. Amaçlarının unutulan, kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel değerlere hayat vermek olduğunu belirten öğrenciler, "Geleneksel teknikle modern oyunlar oluşturarak geleneksel Türk Tiyatrosu'nu canlandırmayı hedefliyoruz. Gelecek kuşağın temsilcilerine, modern yaşamın ve televizyonun dayattıkları dışındaki değerlerimizi de göstermeye çalışıyoruz. Çocukları güldürürken düşündürmeyi, onları eskilere götürmenin zevkini yaşıyoruz. Bize bu bilinci aşılayan Hacettepe Üniversitesi Türk Halkbilimi öğretim görevlilerine minnettarız" dedi.
(PS-ÖZ-Y)

20.02.2013 13:46:21 TSI

Editör: Wan Haber