Hacı adayları, kura çekiminin sonrasından neticeleri saat 21 dan itibaren e-devlet uygulaması üzerinden öğrenebilecek. Bu bağlamda özellikle de şu saatlerde 2020 hac kesin kayıtları ne zaman başlayacak sorusunun yanıtı merak edilmeye ve araştırılmaya başlandı. Hacı adayları, 2020 senesi hac kesin kayıtları ile ilgili bilgi arayışı içerisindeler. Peki Hac kayıtları nasıl ve nereden yapılacak? işte merak edilen bütün detaylar haberimizde..


Hac kesin kayıt kuraları, Diyanet İşleri Başkanlığının konferans salonunda 10.00 itibarı ile başladı. Kura sonuçları, saat 21:00’ dan itibaren e-devlet uygulaması üzerinden erişime açıldı. Sonuçlara göre hac vecibelerini yerine getirecek olan yurttaşlar, hac kesin kayıtları hakkında detayları araştırmaktadır. 


HAC KESİN KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kayıt işlemleri yenilenen ve ön kayıt başvurusunda bulunan 2 milyon 298 bin 800 hacı adayının katıldığı hac kuraları çekildi. Kura sonuçları, kutsal topraklara yolculuk edecek olan 83 bin 340 hacı adayını kapsamaktadır. Peki Hac kayıtları ne zaman detaylar haberimizde..
Hac vecibelerini yerine getirebilmek amacıyla kutsal topraklara gitme hayali Kuran 2 milyon 298 bin 800 hacı adayının heyecanlı bekleyişleri hac kurası esnasında da kat kat artış gösterdi. Kutsal topraklara gidecek olan ilk 83 bin 430 hacı adayı gerçekleştirilen kura ile belirlendi. Şimdi ise gözler hac kayıt tarihleri ne çevrildi. Peki 2020 Hac kayıtları ne zaman Hac kayıtları ne zamana kadar devam edecek?

KESİN KAYITLAR 13 OCAK İLE 24 OCAK TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

Gerçekleştirilen kurada adı çıkan hacı adayları, 13 Ocak ile 24 Ocak tarihleri arasında kesin kayıt yaptırabilir” belgesini e-devlet uygulaması üzerinden çıktısını alarak kayıtlarını il müftülüklerine ya da acentelerine yaptırabilecek.
Belirlenen bu zaman aralığı içerisinde kesin kayıt yaptıramayan hacı adaylarının yerine hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilmek şartıyla 30 Ocak ile 7 Şubat tarihleri arasında illere dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınabilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2007 ile 2020 seneleri arasında hacca gitmek amacıyla kayıt yaptırıp da daha önce hiç hacca gitmemiş Şehit annesi, babası, eşi ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşlerinden müracaat edenleri kurasız bir şekilde hacca götüreceğini açıkladı.

2020 HAC NE ZAMAN

Hac farizası amacıyla kutsal topraklara yolculuklar, 22 Haziran 2020 tarihinde başlayacak ve 25 Temmuz 2020’de ise tamamlanacak dönüşler ise 6 Ağustos 2020’de başlayıp 2 Eylül 2020 tarihinde sona erecek. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı Hacı adaylarına kutsal topraklara gitmeden önce hac ibadetleri ile ilgili özel eğitim ve seminerler düzenleyecek.
 

Editör: Wan Haber