Türkiye’yi Ortadoğu’ya bağlayan Habur Sınır Kapısı’nda 20 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu. Şoförler kuyruklarda beklemek istemediklerini ifade etti. Silopi Cizre Karayolu üzerinde bulunan Cudi tesisleri yakınlarında araç kuyruğa giren araç sürücülerinden Salih Sencar çok sıkıntılar çektiklerini söyledi. Salih Sencar, "Dün sabahtan beri bu kuyrukta bekliyoruz ve burada daha kontak bile çevirmedik. Sıra yürümüyor, burada çok perişanız. Evimiz Silopi’de buradan öyle imkanlarımız yok evimize gidelim. Sıra yürümüyor, sadece beklemekteyiz. Kuyrukta her türlü sıkıntı çekiyoruz. En azından yemek ve içme suyu bile yok ve çok zor durumda kalıyoruz. Kuyruğun nedeni şoförlerin geneli arkadaşlarımız sollamadan dolayıdır diyorlar. Sahanın ve gümrüğün yeteri kadar çalışmamasıdır. Şuan kuyruğu görüyorsunuz. Biz burada ekmek parası için bu kuyrukta rezil, kepaze ve perişan oluyoruz" dedi.
Kuyrukta bekleyen başka bir şoför Nuh Tekçe de sollamadan yakındı. Kuyrukta yemek yaptığını ifade eden Nuh Tekçe, "Bizim halimiz bu sürekli böyle. Bazı arkadaşlar kuyrukta durmuyorlar İşte 4-5 gün bu yollarda, 5-6 gün sahanın için, Kuzey Irak’ta da 7-8 gün kalıyoruz. Aşağı yukarı 15-20 günde bir sefer yapabiliyoruz. Haksızlık olmasın bir ayda beklesek insanın zoruna gitmez. Yetkilerin bu soruna bir çözüm bulmalarını istiyoruz" diye konuştu. 
Bir başka araç sürücü Ömer Karadaş ise, kuyruklarda çok hırsızlık olaylarının yaşandığını söyledi. Ömer Karadaş, "Aslında yükümüz transit olmasına rağmen bizi burada kuyruğa girdik Bundan dolayı çok mağdur durumdayız. Yetkililerden bu konuda yardımlar bekliyoruz" şeklinde konuştu. 

 

habur.jpg

Editör: Wan Haber