Habertürk Gazetesi Yazarı Sevilay Yılman Van'da 14 yaşındaki bir kız çocuğunun berdel geleneğine kurban edilmek istediğini köşe yazısına taşımıştı. Yılman'ın bu yazısı Türkiye genelinde büyük ses getirirken devreye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da girdi.

Sevilay Yılman Pazar günü yayınlanan köşe yazısında konu ile ilgili yaşanan gelişmeleri böyle duyurdu:

Van’ın Özalp ilçesine bağlı Aşağı Tulgalı köyünde berdel töresine kurban edilmek üzere olan 14 yaşındaki kız çocuğunun dramını kaleme aldığım yazım çok şükür ki ses getirdi ve karşılık buldu.

Az önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aradı…

Yazım üzerine haberdar oldukları olayla sadece kendi bakanlığının değil, yetkili tüm makam ve mercilerin devrede olduğunu bildirdi.

Kızı Bahar Erbulun’un kendi rızaları olmadan yaptığı evliliğin cezasını kesmeye kararlı cahil baba Burhan Erbulun ve olayın içerisinde olan herkes hakkında Özalp Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını, en önemlisi ise berdele kurban verilme planı yapılan 14 yaşındaki kız çocuğunun Aile Bakanlığı bünyesinde koruma altına alındığını aktardı.

Bu arada Bahar ve kocası Harun’un da kolluk kuvvetlerince gözetim altında tutulduğunu söyledi...

Bakan Soylu’dan bütün bunları duymak beni çok mutlu etti. Bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum.

Ancak itiraf edeyim hala endişelerim var.

Evet. Devlet tüm gücüyle artık olayın içinde ve alınması gereken tüm tedbirler de alınmış durumda.

Ama ben yine de korkuyorum.

Çünkü asıl sorunumuz hala dipdiri olan bu karanlık zihniyetin varlığıdır.

İlahi bir tesadüf, bir şans o iki genç kızın hayatını şu an için koruma altına aldırdı ama…

Peki ebedi olabilecek mi bu koruma?

Devlet üzerine düşeni yaptı tamam ama bu cehalet, bu zorba anlayışlar, töreler yok olmadıkça tamamen ortadan kalkmadıkça nereye kadar?

Sevilay Yılman'ın olayın aslını anlatan daha önceki yazısını okumak için: https://www.wanhaber.com/guncel/haberturk-yazari-yilman-yalvariyorum-diyerek-van-daki-h259019.html

Editör: Wan Haber