ABD Büyükelçiliği'ne yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybeden güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu, Kızılcahamam'da gözyaşları arasında toprağa verildi.
ABD Büyükelçiliği'ne yapılan canlı bomba saldırısında canlı bomba ile birlikte hayatını kaybeden güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu'nun cenazesi, Kızılcahamam'a getirildi. Akarsu için Aşağı Merkez Camii'nde ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenazeye Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone ve eşi, mesai arkadaşları, Akarsu ailesinin yakınları ve Kızılcahamamlılar katıldı. Cami girişinde Mustafa Akarsu'nun annesi Gülşen Akarsu'ya başsağlığı dileyen Ricciardone, cenaze namazında saf tutanların arkasında elçiliğin Amerikalı çalışanları ve eşi ile birlikte cenaze namazının kılınmasını bekledi.
Mustafa Akarsu'nun babası Sami Akarsu ve oğlu Sami Akarsu (18) tabutun başında gözyaşlarını tutamadı. Mustafa Akarsu'nun rahatsız olan annesi Gülşen Akarsu, sağlık görevlilerinin kontrolünde tutulurken, yaşlı kadın sürekli sinir krizleri geçirdi. Eşi Yasemin ve kızı Hilal Akarsu (15) ise yakınlarının yardımı ile güçlükle ayakta durdu. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Mustafa Akarsu'nun cenazesi defnedilmek üzere ilçe mezarlığına götürüldü. Cenazenin götürülmesi esnasında gözyaşlarını tutamayan eşi Yasemin Akarsu, "Görevini hiç ihmal etmedi, ödülleri vardı. Benim eşimdi, görevine seve seve giderdi. Görev aşkıyla yanıyordu. Şehitlik mertebesine erişti, ne mutlu. Görevi başında adını dünyaya duyuran bir kahraman olarak gitti benim eşim, ne mutlu" dedi.
(DY-CC-Y)

02.02.2013 16:16:14 TSI

Editör: Wan Haber