Van'ın Gürpınar Belediyesine görevlendirilen iki yıl önce görevlendirilen Kaymakam Osman Doğramacı, gerçekleştirdiği projelerle ilçenin çehresini değiştirdi. 

İlçede 50 milyon lira harcanarak, Merkez Dükkanlar, Millet Bahçesi, Kent Meydanı, Başbulak Mesire ve Er Meydanı, Ferdi Sporlar Merkezi, Kültür ve Sanat Merkezi, Aile Destek Merkezi, Engelsiz Yaşam Merkezi, Uluğbey Çocuk Akademisi, Norduz Sofrası, semt sahaları, sera bahçeleri, modern ışıklandırma, saat kulesi projelerinin yanı sıra 85 kilometre sıcak asfalt ve 500 bin metrekare parke taşı döşendi.

Engelli, yaşlı, çocuk ve kadınlara yönelik sosyal sorumluluk projeleriyle halkı sosyal belediyecilikle buluşturan belediye, yatırım atağıyla ilçeyi neredeyse yeniden inşa etti. 

Modern görünüme kavuşan ilçede yıllardır görmediği hizmetle buluşan vatandaşlar, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ndeki tercihini AK Parti'den yana kullandı. 

İlçe sakinlerinden Taha Beyhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son iki yılda ilçede büyük bir değişim ve dönüşüme şahitlik ettiklerini söyledi. 

Beyhan, "İnsanlar belediye kaynaklarının nerelere gittiğini ve hizmetlerin nasıl yapıldığını son dönemlerde iyi gördü. Bu belediyecilik örneği insanlarda AK Parti izlenimi oluşturdu. Gürpınar güzel bir değişim ve dönüşüme şahit oldu ve seçimlerde işini ehline emanet etti. Umuyoruz ki AK Parti döneminde bu çıta daha da yükselecektir." dedi. 

Songül Ayşin de ilçenin bir köy görüntüsünden modern bir hale kavuştuğunu belirterek, "Görevlendirme yapılan dönemde özellikle kadınlar olarak hizmetle buluştuk. Bu dönemde iş güç sahibi olduk. İnsanlar bu hizmetleri gördükten sonra seçimlerde tercihini AK Parti'den yana kullandı." ifadelerini kullandı. 

Erkan Kumrioğlu da halkın yapılan hizmetleri iyi yorumladığını ifade ederek, "Halkın kaynaklarının yine halka aktarılması konusunda çok iyi bir çalışma yürütüldü. Halk, belediye hizmetlerinin gönül işi olduğunu çok iyi gördü. Bunun da ancak AK Parti belediyeciliği döneminde yapılabileceği algısı ortaya çıktı. Halk bu yatırımların devam etmesini istediği için tercihi de bu yönde kullandı." değerlendirmesinde bulundu.

Ömer Akbulut ise "Kaymakam çok iyi çalıştı. Millet de hizmet yaptığını gördü. Milletimiz HDP'nin zulmünden kurtulmak için iradesini korkmadan sandığa yansıttı." diye konuştu.

Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre AK Parti adayları, Bahçesaray'da Meki Arvas, Çatak'ta Abdurahman Şeylan, Gürpınar'da Hayrullah Tanış, Gevaş'ta Murat Sezer, belediye başkanı seçildi. (AA)

Editör: Wan Haber