Yeni Doğu Gazetesi'nin haberine göre; Van’ın Gürpınar ilçesinde geçtiğimiz yıl temeli atılan ve 6 Bin 500 metrekare alan üzerine kurulan ayakkabı fabrikasının açılıp açılmayacağı merak konusu oldu. Yatırımcı firma ve belediye arasındaki anlaşmazlığın kaynağınının; Başkan Tanış’ın yatırımcı firmaya çıkardığı zorluklar olduğu iddia ediliyor. Başkan Tanış’ın, yatırımcının tüm plan ve programına müdahale ettiği, buna rağmen firmanın fabrikayı açmakta ısrarcı olduğu, makine ve teçhizatları satın aldığı ve kuruluma hazır olduğu iddia ediliyor.Bir türlü açılamayan ve ilçenin istihdamına katkı sunması beklenen ayakkabı fabrikasının, Gürpınar Belediyesi ve yatırımcı firma arasında yaşanan anlaşmazlıklardan dolayı açılmadığı iddia ediliyor. Geçtiğimiz yıl 600 kişiyi istihdam edeceği müjdelenen ayakkabı üretim fabrikası ile ilgili Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, fabrikanın kısa sürede faaliyetle geçeceğini belirtmişti. Fakat, üzerinden geçen zamana rağmen fabrikanın üretime başlamamış olması akıllarda soru işaretleri oluşturdu. Başkan Tanış ve yatırımcı firma sahibi arasında gerginlik yaşandığı, şartlarda anlaşılamadığı ve bu yüzden fabrikanın üretime başlayamadığı iddia ediliyor.

VALİ BİLMEZ NE DEDİ?

Geçtiğimiz Cumartesi günü (20.03.2021) Van Tİvi canlı yayınında, Kadir Cesur’un moderatörlüğünü yaptığı ve gazeteciler İkram Kali, Orhan Olgun, Adil Harmancı ve Mehmet Faruk Akgeyik’in konuk olarak katıldığı programda Vali Bilmez hem gazetecilerin hem de izleyicilerin sorularını cevapladı. İzleyicilerden gelen “Gürpınar ayakkabı fabrikasının durumu ne olacak?” sorusu üzerine Vali Bilmez, “Orada belediye başkanımız iyi bir tesis yaptı. Orada bir hemşehrimizle bir anlaşması vardı. Ayakkabı imalatı yapılacaktı orada ama son günlerde herhalde aralarında bir sözleşme hükümlerinden dolayı bir ihtilaf çıktı. Yeni bir işletmeci arayışı içinde olduğuna dair bir bilgim var ama çok detayını bilmiyorum. Yani orada bir işletme her halükarda açılır ama açılacak işletme ayakkabı mı olur tekstil mi olur onu bilemem. Birebir Gürpınar Belediyesi’nin bir işletmesidir o.” dedi.Vali Bilmez’in de açıklamasınından da anlaşılacağı gibi Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ve yatırımcı firma arasında sözleşmede yaşanan ihtilaftan dolayı, fabrika açılamıyor. Bu da iddiaları doğrulamış oluyor.

PERSONEL İLANI HALEN DURUYOR

Gürpınar’da açılması beklenen ayakkabı fabrikasının personel ilanı geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Gürpınar Belediyesi’nin resmi internet sitesinden paylaşılmıştı. Başkan Hayrullah Tanış imzası ile paylaşılan görselde 600 kişinin istihdam edileceğine yer verilmişti. “İstihdam Seferberliği” başlığıyla paylaşılan ilana şu anda bile ulaşılabiliyor. Şimdi gözler Başkan Hayrullah Tanış’ta!

Kaynak: Yeni Doğu Gazetesi

Editör: Wan Haber