Günlük çekilecek tesbihler ve dualar, bir insanın kulluk vazifesinin bir parçası olan İbadetlerin en kolayı ve en kısası olma özelliğini taşımaktadır. Dua etmek, en sıkıntılı ve can sıkıcı olan hallerde bile sıkıntıların ve dertlerin üstesinden gelebilmeyi hedeflemektedir. Dua etmek, insanı rahatlatır, dilek duaları, şifa duaları en çok araştırılan ve en çok rağbet gören konular arasında yer almaktadır. Bu nedenle insanlar, sürekli arama motorlarında günlük çekilecek tesbihler ve günlük edilmesi gereken dualar ile ilgili çeşitli araştırmalarda bulmaktadırlar.

Günlük Çekilecek Tesbihler

Pazartesi günü yüz kere la ilahe illallahu Aziz’in Celil’in ya Aziz ya celil

Salı Günü 100 kere Allahümme salli alâ muhammedin ve alâ Âli Muhammedin ve Sellim teslimen kesira

Çarşamba Günü 100 kere la ilahe illallahu halisan muhlisan

Perşembe Günü 100 kere la ilahe illallahu harika külli şey’in ve hüve ala külli şeyin kadir

Cuma Günü 100 kere Sübhanallah velhamdülillahi vela ilahe illallahu vallahu ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim.

Cumartesi Günü 100 kere la ilahe illa ente sübhaneke innî küntü minezzalimin.

Yukarıda zikredilen duaların haricinde günde 313 kez fatiha-i Şerif’i okuyan bir Müslümanın bütün istek ve Arzuları yerine gelir tembellik ya da korkudan kurtulur. Allah Fatiha’yı okuyanın içini ve dışını temizleyerek kendisini rahatlatır.

Bir Müslümanın İşlerinin Yoluna Gitmesi İçin Okunacak Dua

Okunuşu: Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim Bil Hayır

Manası: Rabbim işlerimi kolaylaştır zorlaştırma Rabbim işlerimi hayırla sonuçlandır Amin!

Evden Çıkarken 3 Defa Okunacak Dua

Allah’ın adıyla Allah’a tevekkül ettim Allah’a dayanmaktan başka kudret ve kuvvet yoktur duası okunmalıdır

La ilahe illallahu vahdehula şerikeleh lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve ala külli şeyin kadir duasını okuyan ve bir günde 100 kere Bu duayı söylerse kendisine 10 köle Azad etmiş gibi sevap verilir Ayrıyetten lehine yüzü sevap hanesini yazılır ve 100 günahı da silinir.  Normal gönderici yaşamında bütün işleri rast gider ve kendisinde bir ferahlık hisseder.

Editör: Wan Haber