İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Fethullah Gülen bir numaralı şüpheli olarak yer aldı. Fethullah Gülen hakkında “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek”, “Silahlı örgüt kurmak veya yönetmek” ve “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Erdoğan şikayetçi, Davutoğlu ‘mağdur’
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, damatı Berat Albayrak, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu iddianamede ‘müşteki’ sıfatıyla yer aldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ise ‘mağdur’ sıfatıyla yer aldığı yaklaşık 1.500 sayfalık iddianame, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın onayına sunuldu. İddianamede yer alan şüphelilerin, takipsizlikle sonuçlanan “25 Aralık” soruşturması sırasında “usulsüzlükler yaptığı” iddia edilmişti.

235,5 yıl hapsi istenmişti
14 Aralık soruşturmasında da aralarında Fethullah Gülen, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 15’i tutuklu 33 sanık hakkında hazırlanan iddianame hazırlanmıştı. Gülen için, “Silahlı terör örgütü kurmak’, ‘zincirleme nitelikli resmi belgede sahtecilik’ suçlarından 70 yıldan 235,5 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Başsavcılık tarafından hazırlanan iddianame 17 Eylül de mahkemeye gönderilmişti. Söz konusu iddianame 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hala inceleniyor. (DHA)

Editör: Wan Haber