AK Parti İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın açıklamasında açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, son zamanlarda il teşkilatına düzenlenen saldırıları kınadı. 

Aday olduktan sonra üç kez tatsız olaylara maruz kaldığını belirten AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, “14 Ocak sabahı 6 ilimizde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirilmiş, bu operasyonlar kapsamında evimde de arama yapılmıştı. 22 Ocak Çarşamba günü ise olağan ziyaretlerimiz çerçevesinde esnaf ziyaretlerimiz devam ediyordu. Ziyaretlerimizi bitirirken organize olmuş bir grubun sözlü ve taşlı saldırılarına maruz kaldık. Dün akşam saatlerinde ise evde sadece kadınlar ve çocukların olduğu sırada evimizin yanına, akrabalarımızın evinin önüne, ses bombası atıldı” dedi.

Seçim çalışmalarının sabote edilmesine yönelik girişimlerle karşılaştıklarını vurgulayan Gülaçar, “Peki bunlar neden yapıldı? Çünkü bizler ziyaretlerimizin en başında girilemeyen mahalle, çalınamayan kapı diye tabir edilen yerlere gittik. Ayrım yapmadan insanımızın sıkıntısını ve isteklerini dinledik. Dertleriyle hemhal olduk. Bizler Van halkının sesi olarak, 'Van bu hali hak etmiyor' dedik. 'Nerede hizmet?' dedik. 'Hani belediyecilik?' dedik. Bizler Van halkının özlem duyduğu günlerin müjdesini verdik. Adil ve dürüst bir yönetimin sözünü verdik. 'Dört gözle beklenen hizmetleri yapmanın zamanı geldi' dedik. Birileri bundan rahatsız oldu. Hem de çok rahatsız olmuşlar ki 2 günde 2 ayrı saldırıya maruz kaldık. 5 yılda neler yaptıklarını anlatamayanlar, bu halka hesap veremeyenler, taşlarla gençlerimizi bize gönderdiler. Daha da ileri giderek kadınlarımızın ve çocuklarımızın bulunduğu evlerin önüne ses bombası attılar” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR SEÇİM GALİBİYETİ, HİÇ BİR MAKAM VE MEVKİ, TEK BİR GENCİN GELECEĞİNDEN DAHA KIYMETLİ DEĞİLDİR”
Açıklamalarında kendilerine taşla bombayla gönderilen gençlere seslenen Gülaçar, “Hiçbir seçim galibiyeti, hiçbir makam ve mevki, içinizden tek bir gencin geleceğinden daha kıymetli değildir” dedi.

Düzenlenen saldırıların kendilerini korkutmadığına vurgu yapan Gülaçar, “Bu oyunlar bizleri korkutmak, sindirmek ve attığımız adımlardan vazgeçirmek için hazırlandı fakat bilinmelidir ki, korkaklıkta ar, ilerlemekte şeref vardır. İnsan korkaklıkla kaderden kurtulamaz" dedi.

Yıllarca iktidarların zulmünden şikayetçi olanların belediyeyi ele geçirdikleri ilk fırsatta zalimleşmelerinin çok üzücü bir durum olduğunu dile getiren Gülaçar, şöyle konuştu:
“Mazlumun zalimle rol değişmesinden daha acı bir durum yoktur. Bizi sevindiren tek şey ise halkımızın bu kirli oyunların farkında olması ve her geçen gün desteklerini, dualarını artırmalarıdır. Bu oyunların amacı gündemi değiştirmektir, bizleri farklı mecralara çekmektir ancak biz Allah’ın izniyle ve halkımızın desteğiyle bu oyuna gelmeyeceğiz. Gündemimiz belli; inadına barış, inadına kardeşlik diyoruz. Bize atılan her taş sadece bizi değil, çözüm sürecini de yaralar. Buradan bir kez daha herkesi sağduyuya ve aklıselime davet ediyoruz. Gençlerimiz hiçbir provokasyona, kışkırtmaya gelmesin. Bu seçim sürecini barış, kardeşlik ve huzur içinde noktalayacağız. 30 Mart’ta da bu hedefimize ulaşacağız Allah’ın izniyle.”

Basın açıklamasında kadın ve erkek tüm AK Partililerin Başkan Gülaçar maskesi takması ise dikkatlerden kaçmadı.

Editör: Wan Haber