Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından önceki gün düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan 2 kişinin, şehir merkezinde daha önceden çeşitli sokak olaylarına karıştığı ve AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar'ın amcasının oğlunun evine el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenleyen şahıslar olduğu belirlendi.

Edinilen bilgiye göre Van Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda, kent merkezinde muhtelif zamanlarda iş yeri ve ikametlere yönelik el yapımı patlayıcı madde attıkları ve yeni eylem hazırlığı içerisinde oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan R.B. ve M.D., çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanmıştı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalar kapsamında, R.B. ve M.D.’nin; 2013 yılında sokak olaylarında zırhlı aracı yakılması, VAGİS kameralara zarar verilmesi, bir markete molotofkokteyli atılması ve 23 Ocak 2014 tarihinde AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar'ın amcasının oğlunun evine el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenleyen kişiler olduğu tespit edildi.

Şahısların adreslerinde yapılan aramada çok sayıda el yapımı patlayıcı ve havai fişek bulunmuştu. El yapımı patlayıcılara tahrip gücünün fazla olması için bilye ve çivi konulmuş olması dikkat çekti.

Editör: Wan Haber