NESRİN YILMAZ-ANKARA

İstanbul 'da Gezi Parkı eylemcilerine polisin sert müdahalesini protesto etmek için Ankara 'da düzenlenen gösterilerde ağır yaralanan Ethem Sarısülük'ün polis kurşunuyla vurulmuş olabileceğini gösteren kayıtlar ortaya çıktı.

Ankara'da cumartesi günü düzenlenen gösterilere polisin müdahalesinin ardından çıkan arbedeyi görüntüleyen Kanal D kameraları, bir polisin göstericilere doğru silah doğrulttuğunu kayda aldı.. Bir grup gösterici karşısında yalnız kalan kasklı çevik kuvvet polisinin silahını kalabalığa doğrulttuğu ardından koşarak geri kaçtığı görülüyor. Bu esnada bir gösterici de yere düşüyor. İşte yere düşen bu göstericinin halen durumu kritik olan ağır yaralı Ethem Sarısülük olduğu ve polis tarafından gerçek mermiyle vurulduğu iddia ediliyor.

İnternethaber'e konuşan Ethem Sarısülük'ün kardeşi Mustafa Sarsülük şunları söyledi:

"Kardeşim şu an uyutuluyor. İzlediğimize göre o arbede de polis kurşunu ile vurulmuş olması muhtemel. Ama kurşun hala beyninde olduğu için beklemek zorundayız. Doktorlar koma halinde olduğunu, uyutulacağını ve şu an bir müdahale olamayacağını söylüyorlar. Biz de dua edip bekliyoruz. Ama twitter'da yayılan, "Beyin ölümü gerçekleşti" şeklindeki haberler asılsızdır. Kardeşimin beyin ölümü gerçekleşmedi sadece komada"

Editör: Wan Haber