Engelsiz Yaşam Fuarı (EYAF) Expo'ya katılan Gaziosmanpaşa (GOP) Belediyesi, yeni engelli araçlarını tanıttı.
Engelli bireylerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve rehabilite edilmeleri yönünde önemli çalışmaları bulunan Gaziosmanpaşa Belediyesi, EYAF Expo 2012 Fuarı'na katıldı. Belediye yetkilileri, fuardaki standında engelliler konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında farkındalık oluşturmak için yapılan çalışmaları tanıttı.
Engellilerin beklentilerine en iyi yanıtı verebilmek için dünyadaki son yenilikleri yakından takip eden belediyenin, ilk kez fuarda sergilediği iki yeni engelli aracı büyük ilgi çekti. Son teknolojiyle donatılmış araçların daha öncekilere oranla daha rahat ve daha güvenli olduğu, içlerinde elektrikli ve hidrolikli çalışan liftlerin kriko sistemi ile donatıldığı belirtildi. Gaziosmanpaşa'nın engelli hizmet filosuna katılan araçlarda tekerlekli sandalyeler ve kullanıcılar için ayrı ayrı emniyet kemerleri bulunduğu kaydedildi.
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, engelli vatandaşların eğitim, rehabilitasyon, sağlık, yönetim gibi alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamak için çok yönlü çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Bu fuarlar engelli vatandaşlarımız için geliştirilen her türlü yeniliği tanımak için fırsat oluşturuyor. Engelli vatandaşlarımızın bizden beklentilerine karşılık verebilmek için yaptığımız çalışmaları her yıl artan yatırımlarla sürdürüyoruz. İyi biliyoruz ki engelli vatandaşlarımızı yaşamın içine katabildiğimiz kadar çağdaş bir seviyeye gelebiliriz" dedi.
Fuarda, karikatürist Ahmet Altay tarafından da Gaziosmanpaşa Belediyesi standını ziyaret eden ziyaretçilerin karikatürleri çiziliyor.
İstanbul Fuar Merkezi'nde (CNR) 06-09 Aralık tarihleri arasında gezilebilecek olan fuarda, engelli bireylerin yaşam standartlarını yükseltmek ve onların yaşamını daha kolay hale getirmek amacıyla tasarlanan endüstriyel ürünler sergilenirken, engellilere yönelik çözüm üreten kişi ve firmalar da bir araya geliyor.
(HÇ-ET-OK-Y)

06.12.2012 17:08:26 TSI

Editör: Wan Haber