İlçeye bağlı Köycük Köyü Anaokulu’nun duvarlarına çizgi film karakterleri ve çeşitli resimler çizildi. Okulların sadece eğitim değil aynı zamanda sosyal bir mekan olduğunu göstermek isteyen resim öğretmenleri, bu faaliyetle birlikte farkındalık oluşturmak istiyor.

Öğretmenler ile birlikte Köycük köyüne giden Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Abdulvahit Çelik, hafta sonu tatillerinden fedakarlık yaparak projeye katkı sağlayan öğretmenlere teşekkür etti. Çelik; “Öğretmen arkadaşlarımız okullarımızı renklendiriyor. Okullarımız cıvıl cıvıl ve sevimli bir halde çevrenin cazibe merkezi oluyor. Ayrıca, kaymakamlığımızın öncülüğünde müzik, resim ve beden eğitimi branşlarında gruplar oluşturuldu. Bu kapsamda resim öğretmenlerimiz ile oluşturduğumuz ortak proje çerçevesinde gönül elçisi öğretmenlerimiz köy okullarını geziyor. Bu okullarımızın duvarlarına resimler çizerek okullarımızı şenlendiriyor. Böylece köy okullarımız daha sevimli hale geliyor" dedi.

Resim öğretmenlerinden Ebru Aykurt ise, projeyle köydeki okulların duvarına resim çizerek eğitimde farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti.Okulların şenlendirilmesine resim öğretmenleri Orhan Kavak, Ezgi Baykara ile Ahmet Önal da katıldı. Projeye katıldıkları için mutlu olduklarını vurgulayan öğretmenler, zaman zaman öğrencilere de boyama yaptırdı.

Editör: Wan Haber