İskoçya’da bulunan Nessie Loch Ness Gölü canavarı dünyada en çok konuşulan canavar oldu. Yılardır sürekli tartışma konusu olan ve birçok insan tarafında görüldüğü iddia edilen canavar tekrar kendini gösterdi. Gölün yakınında bulunan bazı insanlara canavarı gördüklerini iddia edildi.

19 Ocak tarihinde Ness Gölünde dev bir silüet gördüğünü belirtti. Yapılan açıklamada gölde dalgalanmaların olduğu ve hiçbir teknenin o zaman gölde bulunmadığı öğrenildi.

Bununla birlikte O'Faodhagain, 22 Ocak tarihinde canavarı bir kere daha gördüğünü ileri sürdü. O'Faodhagain, "Suya dalıp çıkan bir nesne vardı. Daha dikkatli baktığımda onunda canavar olduğunu anladım" dedi.

Loch Ness Gölü'ndeki Gözlem Kayıt Sorumlusu olan Gary Campbell da kamera sisteminin oldukça kullanışlı olduğunu, yaz ve kış fark etmeden insanların gölü görebildiğini belirtti.

Campbell, "Eskiden turizm sezonu yaz mevsimiydi. Fakat kamera sistemi sayesinde göl kışın da görülebiliyor. 7/24 izleniyor. Loch Ness'te çekilen bazı fotoğraflar gerçekten de açıklanamıyor" açıklamasını yaptı.

Geçmiş dönemde yapılan bir araştırmaya göre Loch Ness Canavarı'nın turizm yoluyla İskoç ekonomisine milyonlarca sterlin kazandırması bekleniyor.

Tüm bu şehir efsanelerinin yanında belirli aralıklarla ortaya çıkan efsanevi Loch Ness Canavarı, bilim adamları tarafından dev yılan balığı olarak değerlendiriliyor.

Editör: Wan Haber