Norveç'in Ütoya Adası'nda, 2011 yılının Temmuz ayında gerçekleşen terörist saldırıda hayatını kaybeden 77 kişiden biri olan Türk kızı Gizem Doğan'ın Norveçli sınıf arkadaşları, barış ve kardeşliği yaşatmak için Gaziantep'e geldi.
Bir eğitmenleriyle birlikte, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Gizem Doğan adına yaptırdığı "Yaşayarak Öğrenme Merkezi"ndeki Gizem Doğan anıtına gül bırakan 13 arkadaşı, daha sonra Gizem'in adına yaptırdıkları 0-4 yaş grubu çocuk oyun parkurunun açılışını gerçekleştirdi. Norveç'in Trondheim kentinde Gizem'in anısına düzenledikleri tiyatro gösterisinden elde ettikleri yaklaşık 26 bin TL civarındaki parayı da merkeze bağışlayan Norveçli öğrenciler, bu parayla Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi'nde 0-4 yaş grubu çocukların gelişimine katkıda bulunması amacıyla ekipmanlar aldı. Gizem Doğan'ın anıtına gül bırakan babaannesi Telli Doğan ve sınıf arkadaşları göz yaşlarına hakim olamazken, duygulu anların yaşandığı programda, yakınlarının ve öğrenci arkadaşlarının anıta gül bırakmaları esnasında ağladıkları görüldü.
Açılış öncesi bir açıklama yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, vefa duygusunun çok önemli olduğunu söyledi. Güzelbey, "Biz Gaziantep olarak kendi kızımız Gizem'e vefa örneğini göstermiş bulunuyoruz. Bunun için son derece mutluyuz. Kendisinin adına burada bir merkez yaptık ve adını yaşatıyoruz. Kendisi nur içinde yatsın ve mekanı cennet olsun. Onu ve arkadaşlarını rahmet ve saygıyla anıyorum" dedi.
Başkan Güzelbey, "Dünyanın her yerinde yaşayan Gaziantepliler bizim için son derece önemlidir. Biz de Gizem'in hayatını kaybettiği adadaki gençlik kampının bir benzeri olan Yaşayarak Öğrenme Merkezi'ne, adını yaşatmak üzere Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi ismini verdik. Norveç'te barışçıl kişiliği, sosyal ilişkileri açısından örnek bir insan olan Gizem'in adının yaşatıldığı bu merkezde, nice Gizemlerin yetişmesini amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"BARIŞ VE SEVGİNİN BİTMEDİĞİNİ GÖSTERMEK İÇİN BURADAYIZ"
Charlottenlund High School'da Gizem Doğan'ın sınıf arkadaşı olan Alexander Fiskaa da duygu ve düşüncelerini dile getirerek, "Biz buraya barış ve sevgi için geldik. Terörü bir kez daha kınamak, dünya barışına katkı sağlamak için bugün buradayız. Gizem'i ve onun bize verdiği kardeşlik sevgi çemberini yaşatmak için bugün buradayız. Dürüstlük ve sevgisini unutmadık. Demokratik cesaretini de unutmadık. Bir yabancı ülkede kendisini sevdiren ve genç bir politikacı olarak başarılı yaşamı vardı. Bugün burada olmaktan mutluyuz. Onu tekrar anıyoruz" şeklinde konuştu.
Gizem'in anıtına gül bırakırken gözyaşlarına hakim olamayan sınıf arkadaşlarından Mia Lokken ise, "Gizem bizim en yakın arkadaşımızdı. O hain bir saldırıda hayatını kaybetti. Ama biz bugün o terörün çirkin yüzüne rağmen sevgi ve barışın devamı etmesini göstermek için buraya, Gizem'i anmaya geldik. Onun adına yaptırdığımız mekanı görmek ve onu hatırlamak için geldik. Barış ve sevginin bitmediğini göstermek istiyoruz. Bu acı olay sevgimizi ve kardeşliğimizi daha da perçinleştirdi" değerlendirmesinde bulundu.
Öte yandan, Norveçli öğrenciler, açılışını yaptıkları bu parkurda oynamayı ve eğlenmeyi de ihmal etmedi. 0-4 yaş grubu için yaptırdıkları oyun parkurundaki popüler uçan halatlı salıncakla denge parkuruna tırmanan öğrenciler, keyifli bir an yaşadı.
(MDC-SO-Y)

12.02.2013 13:21:14 TSI

Editör: Wan Haber