Kızılay Gençlik Kampı’nda AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe, Belediye Başkanı Sinan Hakan, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, il ve ilçe kurum amirleri, STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Burada açılış konuşmasını yapan AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, toplantıda Gevaş’ta yapımı devam eden çalışmalar, yapılması gerekenlerin bir bütün içerisinde ele alınacağını belirterek, “İlçemizde, mahallelerinde yürüyen işlerin, mevcut durumun ve çözülmesi gerekenlerin kapsamlı bir şekilde değerlendirmesini yapacağız. Bugün Gevaş’ın bir portresini çizeceğiz. Neler yürüyor, neler var, hangi sorunlar var. Tüm bunları ele aldığımızda elimizde çok güzel bir çerçeve olacak ve bizlerde bunları takip edeceğiz, sizlerde bunları takip edeceksiniz. Bu toplantıların tek amacı, işlerin yürümesidir. Bu nedenle bu toplantıları önemsiyoruz. Çünkü, bir arada konuşmanın değeri fazladır. Her meseleyi yüz yüze konuşmak iyidir. Bu kapsamda katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Toplantıda ilçedeki çalışmaların ve sorunların genel bir değerlendirmesini yapan Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe ise, özellikle elektrik kesintilerinin ilçeye yakışmadığına vurgu yaptı. Gevaş’ın en az kaçak elektrik kullanan ilçe olduğunu ifade eden Akmeşe, “İlçenin kaçak elektrik önleme projesinde pilot ilçe seçilmesinin ardından bu sayı daha da azaldı. Ancak buna karşı sık sık elektriklerin kesilmesi, bu halkın hak ettiği bir şey değildir. Kaçak elektrik kullanımında bu kadar duyarlı olan ilçe halkı, doğal olarak en iyi hizmeti de almak istiyor” ifadelerini kullandı.

Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan da, Güç Birliği Toplantısı’nın ilçeler ayağının ilkinin Gevaş’ta yapıldığını belirterek, “Bizim için oldukça önemli. Çünkü il ve ilçenin büyük bürokratları, daire başkanları, genel müdürler, kaymakamımız, milletvekillerimiz, muhtarlarımız ve STK temsilcilerimiz buradalar. Dolayısıyla ilçemizin sorunlarını bütün yetkililerin bulunduğu bir ortamda gerçekleştirmiş olacağız. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Zira kurumların kendi çalışmalarını daha iyi test etmeleri ve halktan gelen tepkileri daha iyi görebilmeleri açısından bu tür toplantıların yapılması gerektiği kanaatindeyim. Gevaş, çok daha güzellerine layıktı. Bu vesileyle toplantının hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Toplantı, daha sonra tüm katılımcıların söz alması ve sorunlarını dile getirmeleri ile sona erdi. İHA

Editör: Wan Haber