Geçtiğimiz yıl ilçede başlatılan kanalizasyon çalışmaları nedeniyle çarşı merkezi ve mahalle aralarında bozulan yolların yeniden asfaltlama çalışmalarına başlandı. Adeta bir şantiyeye dönen çarşı merkezindeki çalışmaları yerinde inceleyen AK Partili Belediye Başkanı Sinan Hakan, esnaflarla da sohbet etti. Sıkıntılarını dile getiren esnaf, yapılan bu çalışmadan dolayı da Başkan Hakan’a teşekkür ettiler.

“GEVAŞ’A BAYRAM BU YIL ERKEN GELDİ”
Kış mevsiminde çamurdan, yaz aylarında ise tozdan bıktıklarını ifade eden ilçe esnafı, belediye tarafından başlatılan asfalt çalışmalarının kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi. Gevaş’ta bayramı erken yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, “Biz aylardır büyük bir sıkıntı içindeyiz. Geçen yıl yapılan kanalizasyon çalışmaları bizi perişan etti. Kış aylarında çamurdan yaz aylarında ise tozdan dolayı büyük sıkıntılar yaşadık. Şimdi ise belediye asfalt çalışmalarına başladı. Bu çalışma bizi son derece mutlu etmiştir. Bu mübarek Ramazan ayında yapılan bu güzel çalışmadan dolayı emeği geçen başta Sayın Belediye Başkanı Sinan Hakan Beye ve ekibine teşekkür ederiz. Önümüzde Ramazan Bayramı var. Ama biz Gevaşlılar olarak bu yıl çiftte bayram yaşayacağız” dediler.

“ARTIK ESNAFIMIZIN YÜZÜ GÜLÜYOR”
İlçenin en büyük sorunu olan yollara el attıklarını ve ilk etapta çarşı merkezini asfaltlayacaklarını belirten Başkan Hakan, imkanlar doğrultusunda çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Başkan Hakan, “Belediye olarak çarşı merkezinde asfalt çalışmalarına başladık. İlk olarak yollara el attık. Hamdolsun geliştirdiğimiz projelerle elde ettiğimiz kaynaklarla çarşı merkezini asfaltlamaya başladık. Burası bittikten sonra ana yollara başlayacağız. Tabi kaynaklar çerçevesinde mahalle yollarını da yapmayı düşünüyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana ilçenin en büyük sorunu olan yol sorununu bertaraf etmeye çaba gösterdik ve hamdolsun ki bugün bu sorunu çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biz ilk olarak yol problemini bertaraf etmeye çalıştık. Aylardır suratları asık olan esnafımızın artık yüzü gülüyor. Bu da bizi son derece mutlu etti” ifadelerini kullandı.

“ELBİRLİĞİYLE MODERN GEVAŞ’I İNŞA EDECEĞİZ”
İlçenin mevcut sorunlarını elbirliğiyle aşılacağını belirten Başkan Hakan, “Keşke şu anda farklı projelerle ilgilenmiş olsaydık. Anma ne yazık ki 21. yüzyılda halen yollarla uğraşıyoruz. İlçenin birikmiş sorunları oldukça fazla. Biz halkımızla birlikte bu sorunları elbirliğiyle çözeceğimize inanıyorum. Gevaş halkı ile el ele, omuz omuza çalışarak ilçemizi modern bir kentte dönüştürebiliriz. Burası bir turizm beldesi ve hak ettiği yerde değil. Biz elbirliğiyle bunu başarabilir ve yeni Gevaş’ı hep beraber inşa edebiliriz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber