Bir zamanlar Türkiye vergi rekortmeni olan Genelev Patroniçesi Matild Manukyan'ın binlerce taşınmaz bıraktığı tek oğlu Kerope Çilingir ile kızı Dora Çilingir arasındaki miras davası devam ediyor. Adli Tıp Kurumu'ndan davanın seyrini değiştiren kritik bir rapor geldi. Kurum, 80 yaşındaki Kerope Çilingir'de "demans" denilen bunama halinin saptandığını tespit ederek, menfaatlerinin korunması kısıtlanarak vasi atanmasının uygun olduğu şeklinde görüş bildirdi. Kerope Çilingir ise son duruşmada kendisine vasi atanacaksa bunun eşi Neslihan Kahraman Çilingir olmasını istedi.

Oğlu genelev işletmelerini kapattı
Sözcü'nün haberine göre; Matild Manukyan 2001'de hayatını kaybettiğinde arkasında tek mirasçısı olarak Amerika'da yaşayan oğlu Kerope Çilingir'i bıraktı. Annesinden binlerce taşınmaz ve 220 ticari taksi plakası kalan Kerope Çilingir, genelev işletmelerini kapattı. Çilingir, bu sektörden çıkması ve milyonlarca liralık miras kalması nedeniyle kötü niyetli kişilerin hedefi haline geldi. Annesinden kalan sayısını bilmediği taşınmazlar bir takım kişilerce işgal edildi.

Tehditlerden kaçan Kerope Çilingir kaçak gibi yaşadı
Dişleri kırılana kadar ofisinde dövülen ve aldığı tehditlerden korkan Kerope Çilingir, ailesine zarar gelmemesi için otel odalarında uzun süre haber alınamadan evsiz gibi yaşamaya başladı. Çilingir günde 3-4 paket sigara içerken sağlığı da giderek kötüleşti.

Torundan mahkemeye kendisinin vasi atanması talebi
Bir otel odasında 2018'de yarı ölü halde bulunan Çilingir, özel bir bir hastanede tedavi altındı. Kerope Çilingir tehditlerden korunmak için hastane odasında yaşamaya başladı. Kerope Çilingir'in 50 yaşındaki öz kızı Dora Çilingir, babasının menfaatlerinin korunması için kısıtlanarak kendisine vasi atanmasını için dava açtı.

Adli Tıp'tan şok eden rapor!
Kerope Çilingir'in durumu hakkında istenen rapor Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından mahkemeye ulaştı. Kerope Çilingir'de "demans" denilen bunama halinin saptandığının belirlendiği raporda, bu bunama hali nedeniyle Çilingir'in menfaatlerini koruyamayacağı nedeniyle kısıtlanarak kendisine vasi tayin edilmesinin uygun olduğu belirtildi.

Eşinin vasi atanmasını istedi
Mahkeme son duruşmaya katılan Kerope Çilingir'e vasi altına alınması gerektiği şeklindeki ATK raporunu anlatarak, vasi olarak kimin atanmasını istediğini sordu. Kerope Çillingir ise kendisine vasi atanacaksa eşi Neslihan Kahraman Çilingir'in atanmasını istedi. Kerope Çilingir'in avukatları ise Adli Tıp Raporu raporuna itiraz ederken, mahkeme duruşmayı erteledi. Ajanslar

Editör: Wan Haber