Kanal D ekranlarında yayınlanmakta olan gelinim mutfakta isimli yemek yarışması programı, izleyiciler tarafından büyük bir ilgi ile karşılanmaktadır. Programa gelinler ile kaynanaların katılması şartı aranmaktadır.

“Gelinim Mutfakta” Başvuru Formu

Kanal D ekranlarında izleyici ile buluşan gelinim mutfakta yemek programı izleyiciler aracılığı ile büyük bir ilgi görmektedir. Bu programa kaynanaların ve gelinlerin katılması esası aranmaktadır. Gelinlerin yaptıkları yemeklerin tatlarına güvenen kaynanalar ve kaynanaların vermiş oldukları çeşitli puanlama sistemlerine göre katılması neticesinde en yüksek puanı alan gelin, 5 tane altın bilezik ile ödüllendirilmektedir. Bu yarışmaya katılmak isteyen gelin ve Kaynanalar Kanal D televizyonlarının internet sitesine erişim sağlayarak başvuru formlarını eksiksiz bir şekilde doldurmaları gerekir.

“Gelinim Mutfakta” Başvurusu Nasıl Yapılır?

Gelinim mutfakta yemek programına katılım gerçekleştirmek isteyen kaynana ve gelinlerin internet sitesine erişim sağlayarak başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlamaları gerekir. Aşağıda gelin ve kaynanaların başvuru formunda doldurmaları gereken bilgiler yazılmıştır.

  • Ad, soyad başta olmak üzere doğum tarihleri ile doğum yeri ve buna ek bir şekilde eğitim durumları ile nerede oturuyorlarsa ikamet adresleri
  • Ev, iş, cep telefonu numaraları
  • Elektronik posta adresleri
  • Nişanlı mısınız? gibi soru sorulmaktadır. Cevap, Evet ise kaç senedir nişanlı oldukları ile ilgili sorular sorulmaktadır. Evli ise kaç yıldır evli oldukları ile ilgili sorular sorulmaktadır.
  • Meslek, yani şu anda hangi işte çalıştıkları ile ilgili bir soru kendilerine yönetilmektedir.
  • Eşiniz ile nasıl tanıştınız? gibi bir soru format gereği sorulmaktadır.

“Gelinim Mutfakta” Başvuru Şartları Nelerdir?

Gelinim mutfakta isimli yemek programının formatı, oldukça eğlenceli bir şekilde tasarlanmıştır. Programda her hafta genelde 4 gelin ile 4 kaynana yarışmaktadır. Bu yarışmada gelinler, verilen yemekleri belirli bir süre içerisinde hazırlamalıdır. Bu süre içerisinde gelinleri başka bir odadan izleyen kayınvalideler de yemeklerin yapımı tamamlandıktan sonra tabakların hangi geline ait olduğunu bilmeden, tadına bakarak tahmin ederler.

Hafta sonuna kadar kayınvalidelerden en yüksek puanı alan gelin, büyük ödülün sahibi olur. Genel itibariyle kaynanasının puanına ve gelinin mutfaktaki  becerilerine güvenen kayınvalideler, bu yarışmaya katılabiliyor. Yarışmaya katılmak isteyen kayınvalide ile gelinler, başvuru formlarını internet uygulaması üzerinden eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra gönderebilirler.

Editör: Wan Haber