Suriye konsolosluğu önünde toplanan bir grup gazeteci, 170 gündür Suriye'de tutulan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılması için eylem yaptı.
Şişli Nişantaşı'nda bulunan Suriye konsolosluğu önünde toplanan gazeteciler, 163 gündür esir tutulan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılmasını istedi. Eyleme Bashar Fehmi Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi, ve gazeteciler katıldı.
Eylemde konuşan Arzu Kadumi, "170 gün oldu. Bu gün Suriye sessizliğini halen koruyor. Ben bugün buradan CHP'ye sesleniyorum. CHP Milletvekilleri özellikle Mesut Eryılmaz'a Mevlüt Dudu'ya Hasan Akgöl'e, Levent Gök'e heyette bulunan Milletvekillerine daha önce Cüneyt'ti getiren milletvekillerine sesleniyorum. Bana Bashar için Suriye'ye tekrar heyet götürmek için söz verdiniz. Şimdi nedense Suriye'ye nedense heyet gönderilmiyor. Bu konuda Bashar ile ilgili bilgi alamadıklarını bu yüzden heyet göndermenin anlamsız olacağını söylüyorlar. CHP'li Milletvekillerine sesleniyorum; Bashar için tekrar heyet yola çıkartın. Bashar küçük bir bilgi de olsa getirin bize. Hükümete de sesleniyorum bu konu da bize destek versinler, Başbakanımıza, Dışişleri bakanımıza, Suriye'ye Bahar bilgi getirebilmek için daha çok baskı yapılsın, bu yollar ferdi olarak tıkalı biz kişi olarak hiç bir şey yapamıyoruz. Devletlerin, Hükümetin veya muhalefetin yapabileceği çok şey var. Ve ben hala Bashar'ın orada hayatta olduğuna inanıyorum. Bu ümidimi muhafaza ediyorum" diye konuştu.
Yaklaşık 6 aydır Bashar Kadumi'den haber alamadıklarının söyleyen HaberSen Beyoğlu Şube Başkanı Engin Başcı, "Artık altıncı aya doğru yaklaşıyoruz. Günler, haftalar, aylar geçiyor ama gazeteci arkadaşımız Bashar Kadumi'den haber alamıyoruz. Bu bizleri derin yaralıyor ve üzüyor bizlerden daha çok eşi Arzu hanımı üzüyor. Burada haftalardır yankılanan bir kadının çığlığı var. Suriye Konsolosluğu'nun önünde haftalarca yankılana gazeteci arkadaşlarımızın çığlığı var. Biz diyoruz ki; Suriye Bashar'ı bize geri ver. Artık bunun bir adım ötesine geçtik yada bir adım gerisine geldik. Artık Bashar bir haber bekliyoruz. Bir insan hayatı var. Suriye'de ondan haber bekleyin yüzlerce yürek var Türkiye'de" şeklinde konuştu.
"Suriye, Bashar'ı bize geri ver" sloganları atılan eylemde gazeteciler, bir süre Suriye Konsolosluğu binasının girişinde bekledikten sonra dağıldı.
Al Hurra televizyonu Türkiye muhabiri Bashar Fehmi Kadumi ve kameraman Cüneyt Ünal, yaşanan iç savaşı takip etmek üzere gittikleri Suriye'nin Halep kentinde 19 Ağustos 2012 günü kaybolmuştu. Cüneyt Ünal, 90 gün Suriye yönetimi tarafından hapiste tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı. Bashar Fehmi Kadumi'den ise o günden beri haber alınamıyor.
(AU-YHY-Y)

05.02.2013 23:46:35 TSI

Editör: Wan Haber