Ford Otosan’ın 60 yıldır yatırımları devam ediyor

Ford Otosan’ın 60 yıldır Türkiye Otomotiv pazarının öncü gücü olduğunu ve ilklere imza attığını kaydeden Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün şu açıklamalarda bulundu:

“Ford Otosan olarak şimdiye kadar Türkiye adına ticari araç imalatında çok önemli sorumlulukları üstlendik. Mühendislik bilgi birikimimiz ile Ford dünyasında çok kritik bir konuma ulaştık. Otomotiv pazarının dönüşümüne öncülük etmek üzere elektrikli araç yatırımlarımıza Türkiye’nin ilk ve tek şarj edilebilir ticari aracı Custom PHEV ile başlamıştık.”

2020 senesinin sonlarında iken daha elektrikli Otomotiv sektörünün ivme kazandığı pazarlarda Ford Otosan çok ciddi adımlar atarak batarya montaj fabrikasını kuracak.

Geçtiğimiz günlerde Ford firmasının ilk ve tam elektrikli ticari aracı olan e- Transit’in imalat sorumluluğunu üstlenecek büyük bir başarıya imza attıklarını dile getiren genel müdür, Şimdi de tamamı Ford Otosan mühendisleri tarafından tasarlanan batarya montaj fabrikamızı kurmak amacıyla çalışmalara başladık. Böylece Kocaeli fabrikamızın Türkiye’de ilk ve tek Entegre araç üretim tesisi olması yolunda önemli bir adım attıklarını, Batarya adamı ile yazılım mühendisliği yeteneklerimizi bir yenisini eklediklerini

Editör: Wan Haber