Türkiye'deki foreks işlemlerini 2017'nin Şubat ayındaki tebliğ ile sınırlandıran Sermaye PiyasasıKurulu (SPK), yurtdışına yönelen yatırımcıların karşısına çıkan internet sitelerini engellemeye devam ediyor.

Bu kapsamda üçü aynı içerik sağlayıcısına ait 27 internet sitesine daha erişimin engellenmesi için hukuki işlem başlatıldı. Daha önce sadece internet siteleri için suç duyurusunda bulunulurken bu kez içerik sağlayıcılar için suç duyurusu yapıldı.

Ayrıca bu içerik sağlayıcıların reklam panoları, radyo programları, sinema salonları, internet ve diğer tüm mecralarda yaptıkları reklamları durdurmak için de yasal girişimde bulunulacak. Gerekli tedbir ve yaptırımların uygulanabilmesine ilişkin keyfiyet makamlarında olmak üzere, T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na da bildirimde bulunulmasına karar verildi.

Kurul'un haftalık bülteninde konuya ilişkin paylaşan listedeki internet siteleri üzerinden Kurul izin alınmaksızın sermaye piyasası faaliyeti gerçekleştirildiği belirtildi.

Listede yer alan, klasfx.com, klasfx1.com, klasfx2.com, klasfx3.com, klasfx4.com, klasfx5.com, klasfx6.com, klasfx7.com, klasfx8.com, klasfx9.com, klasfx10.com adresli internet sitelerinin içerik sağlayıcısı, fbs.com, trfbs.com, fbsturkey.com, fbstr.com, fbsturk.com, turkeyfbs.com, fbstrk.com, trkfbs.com, fbs-trk.com, trk-fbs.com, fbs-tr.com, turkfbs.com, turk-fbs.com adresli internet sitelerinin içerik sağlayıcısı ve galafx.com, galafx.net ve lp.galafx.com adresli internet sitelerinin içerik sağlayıcısı için suç duyurusunda bulunuldu.

SPK, "Türkiye'de yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurtdışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen ve aşağıda adresleri verilen internet sitelerine erişimin engellenmesi için Sermaye Piyasası Kanunu'nun 99'uncu maddesinin 4'üncü fıkrası uyarınca gerekli hukuki işlemlerin yapılmasına karar verilmiştir." açıklamasında bulundu.(Haber7)

Editör: Wan Haber