Türkiye’nin değişik illerinden 200 FKF üyesi, Anadolu Konteynır Kenti’nde kalan ailelere destekte bulunmak amacıyla Van'a geldi. Konteynır kentte yakılan ateşin etrafında toplanan FKF üyeleri burada bir basın açıklaması yaptı. Ülkenin devrimci geleneğinde, gençlik geleneğinde bir devrimci gençlik köprüsünün olduğunu belirten FKF Başkanı Erçin Fırat, “Bugün, Vanlı depremzedelerin yanına gelen, yeni yıla direnenlerle birlikte giren gençler, bu geleneği sürdürmektedirler. Bu geleneği taşıdıkları için bugün buradalar. Vanlı depremzedelere Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerin selamını getirdik. Halkımız burada soğuktan donarken, biz direnmeyelim de ne yapalım? Halkımız, çocuklarımız, kardeşlerimiz, donmasın diye biz bugün direneceğiz. Gençlik direnen tüm halkın yanındadır” dedi.


Konteynır kentinde başlatılan direnişin herkes için umut olması dileklerinde bulunan Anadolu Konteynır Kenti sözcüsü Ali Ahi de, “2014 yılına girerken burada başlattığımız bu direniş Türkiye için, tüm kardeşler için, tüm aileler için kısacası herkes için bir umut olur, bir ışık olur ve bu ülkede hiç kimse işsiz olmaz, evsiz olmaz ve herkes birbirine kenetlenerek tıpkı burada olduğu gibi tüm coğrafyadaki insanlar da birbirleriyle iyi geçinirler. Bu anlamda burada bulunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Depremzedeleri ziyaret ederek manevi destekte bulunan FKF öğrencileri, beraberinde getirdikleri giyim, kırtasiye ve oyuncakları ise konteynır kenti yetkililerine teslim etti.

fkf-001.jpg

fkf.JPG

fkf.jpg

Editör: Wan Haber