İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, ardışık aramalarda tespit edilen, aralarında halen görevde olan 1 binbaşı, 1 üsteğmen, 9 astsubay ve 2 uzman çavuş ile meslekten ihraç edilen askerlerin de bulunduğu 25 zanlı hakkında yakalama kararı verildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 5 Şubat’ta, İzmir merkezli olmak üzere Ankara, Kırklareli, Tunceli, Konya, Diyarbakır, Şırnak, Zonguldak, Van ve Şanlıurfa’da düzenlediği eş zamanlı operasyonda 24 şüpheli gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan 24 şüpheliden 2’si, daha önce etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandığı için emniyetteki ifadesinin ardından salıverilirken, diğer şüpheliler ise emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. 

5 şüpheli itirafçı oldu 

Cumhuriyet savcısına verdikleri ifadelerinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkartılan, aralarında halen görevde olan bir binbaşı ve bir “mahrem imamın” da bulunduğu 8 zanlı, “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklandı. 

Adli kontrol şartıyla serbest kalan 14 şüpheliden 5’inin de itirafçı olarak örgütün deşifre edilmesine yönelik bilgiler verdiği ifade edildi. (İHA)

Editör: Wan Haber